Hlavní navigace

Český tým KDE představuje stránky czechia.kde.org

23. 1. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český tým KDE a server Penguin.cz by rád představil nové lokalizované stránky zaměřené na podporu a propagaci prostředí KDE. Stránky czechia.kde.org jsou umístěny na serveru penguin.cz a jsou určeny pro všechny uživatele a příznivce desktopového prostředí KDE.

KDE je mocné desktopové prostředí pro pracovní stanice s operačním systémem typu Unix vyvíjené jako Open Source. Kombinuje v sobě lehkost ovládání, funkčnost a vynikající grafický design s technologickou dokonalostí operačního systému typu Unix. KDE je nejen desktopové prostředí, ale také plně zdokumentovaný systém umožňující snadný vývoj a poskytující tak solidní základnu stále vzrůstajícímu počtu aplikací. KDE je rovněž vyspělý softwarový balík zahrnující všechny programy potřebné pro běžné použití počítače doma či v kanceláři (zejména pak balík kancelářských programů KOffice, univerzální prohlížeč Konqueror, poštovní klient KMail a další).

Penguin.cz je neziskový server pro podporu UNIXu a free softwaru, poskytující vývojářům odpovídající technické zázemí a potřebný prostor pro jejich projekty. Účet může získat každý, kdo má zájem o Linux a chce vystavit nekomerční data Linuxu se týkající, případně se připojit jako spoluautor k stávajícím aktivitám.

ict ve školství 24

Pokud se Vám prostředí KDE líbí a byli byste ochotni přispět k jeho vylepšení, pak navštivte stránku týkající se spolupráce nebo přímo stránky členů českého týmu KDE. Rádi také přivítáme jakékoliv Vaše náměty či připomínky.

Český tým KDE