Hlavní navigace

Co nového a starého v doménách CZ a SK?

6. 8. 1999
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Po delší přestávce dnes pokračujeme v našem (ne)pravidelném seriálu o zajímavých doménách na českém a slovenském Internetu.

Jak už naši stálí čtenáři vědí, zveřejňujeme v tomto seriálu zajímavé adresy, které nás nějakým způsobem zaujaly (pozitivně či negativně). V uvádění domén nehledejte žádný systém, protože neexistuje. Tu adresu, kterou někdo zná již dlouho, nemusíme znát my a naopak.

www.developer.sk by neměl chybět v bookmarkách nikoho, kdo alespoň trochu ‚dělá‘ do webových stránek. Čekají tu na vás zajímavé články a užitečné rady, to vše v přehledném designu.

Server www.401.sk denně přináší informace o updatech, bezpečnostních dírách, antivirech, šifrování a všem co souvisí s bezpečností. Věnuje se jak Linuxu, tak i W9× a NT.

Na manualy.sk najdete opravdu nejrůznější manuály a příručky. Jen v sekci UNIX jich je přes třicet, takže server určitě stojí za vaší pozornost.

Na www.perl.cz se předvádí jakási firma nabízející ubytování v Praze. Škoda domény, kolik sem asi zabloudí zoufalců shanějících pomoc při programování v Perlu?

Adresa www.navycentrum­.cz je v těchto dnech vysoce aktuální. Kupte si loď (nebo si ji půjčte), udělejte si k ní mezinárodní ‚řidičák‘ a vyražte někam na moře.

Před cestou ještě nezapomeňte mrknout na www.yachtcz.cz – informace odsud se vám můžou hodit.

Olympiáda 2000 se blíží, takže nezaškodí trocha informací z www.olympia­dy.cz, naleznete zde např. seznam sportů s popiskem a odkazem na svaz, který ho u nás zastřešuje a některé další užitečnosti.

Pokud vaše manželka (milenka, přítelkyně) stále nemůže pochopit co na ‚tom Internetu‘ máte, pošlete ji na www.kosmetika.cz a třeba vás pak už k počítači nebude chtít ani pustit :). Tak mě napadá, kolik žen a dívek asi čte ROOTa? Já vím 100% o jedné (ahoj SuE :)). Víte někdo o dalších?

Na www.bestia.cz nečekejte bestie či vetřelce, jde o stránky hudebního vydavatelství a nakladatelství BEST I.A. a.s. (tuším, že za firmou stojí Petr Janda). I když zrovna neplánujete točit vlastní CD, doporučuji návštěvu stránek. Když pro nic jiného, tak alespoň pro – na české poměry – nadprůměrný design (ale nezanedbatelné jsou zde i užitečné informace).

Na www.vychodna99.sk se dozvíte, kdeže to vlastně Jožo Řáž potkal ty úžasné ‚Tanečnice z Lúčnice‘. Mimochodem, frontman Elánu už se pomalu uzdravuje – držíme palce.

www.next.cz je sice server jedné z největších firem v České republice zabývajících se technickým zabezpečováním objektů a technickou ochranou majetku a osob, ale u takto velké a známé firmy bych očekával, že má pár tisíc na profíka, který by udělal webu grafiku…

-----

Díky službě serveru Lupa, vám dnes opět přinášíme i ty nejžhavější novinky v doméně cz. Novinky jsou to tak žhavé, že ‚webovsky‘ je ještě pravděpodobně ani neuvidíte.

K čemu potřebuje Petr Kajaba doménu interpol.cz je mi záhadou, očekával bych, že ji má dávno registrovanou Ministerstvo vnitra…

Špatná zpráva pro šéfredaktora Novinek Petra Matouška – asi se mu již nepoštěstí mít e-mail petr@matousek.cz, doménu matousek.cz si totiž registroval Ing. Matoušek Jan.

Nejen pražáci znají holešovickou tržnici, kde od našich vietnamských spoluobčanů můžete koupit všechno možné i nemožné. Nyní to vypadá na vstup tržnice i na Internet s doménou holesovice-trznice.cz

Zajímavě se dá určitě využít i doména mailto.cz, co se zde vyklube se necháme překvapit.

meloun.cz také nezní špatně, třeba takový zpravodaj ze světa milionářů by se zde vyjímal skvěle :), ale možná je i homepage nějakého zelinářství, opět budeme muset počkat a nechat se překvapit.

Firma Jelly Production – Petr Rosol se zajímavým způsobem vypořádala s letošními vedry – zaregistrovali si domény lednicka.cz a mrazak.cz a jsou v pohodě :)))

Na zatmenislunce.cz něco chystá Visual Conection. Předpokládám, že se máme na co těšit, firma je známá svojí podařenou TV Visual.

-----

Ve zrušených doménách není tentokrát nic zajímavého, snad jen autopujcovny.cz
Přesto sledujte zrušené domény na Lupě pravidelně a můžete pro sebe ‚ulovit‘ pěkný kousek.

A to je pro dnešek vše.

Autor článku

V roce 1998 jsem s Michalem vymyslel a založil Root.cz. Poslední článek na Roota jsem napsal v roce 2007. Teď píšu spíš na tomaskrause.cz a tvořím si bitcoinvkapse.cz.