Hlavní navigace

Co nového v doménách

26. 8. 1999
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Dnes opět pokračujeme v našem (ne)pravidelném seriálu o zajímavých doménách na českém a slovenském Internetu.

Jak už naši stálí čtenáři vědí, zveřejňujeme v tomto seriálu zajímavé adresy, které nás nějakým způsobem zaujaly (pozitivně či negativně). V uvádění domén nehledejte žádný systém, protože neexistuje. Tu adresu, kterou někdo zná již dlouho, nemusíme znát my a naopak.

Na wwwmirror.debi­an.cz naleznete překvapivě mirror serveru debian.org, takže patříte-li k fanouškům této distribuce a zdá se vám originál server pomalý, zkuste to zde.

Pro naše čtenáře ze Slovenska by mohl být zajímavý server linux-cz.alla.sk, na kterém najdou mirrory všeho podstatného okolo linuxu – nemusejí tedy ‚vytáhnout paty‘ ze slovenského webu.

Na www.linuxee.sk naleznete server, který je tak nějak napůl ve výstavbě – mělo by asi jít o stránky několika lidí, kteří dělají na různých projektech. Bohužel stránky o jednotlivých projektech hlásí ‚File Not Found‘ :(

Na manualito.tsx.org naleznete bohatou sbírku manuálů a příruček tříděných přehledně do kategorií (html, php, asp, javascript, linux atd.), to vše ve formátech PDF, HTML, TXT a CHM. Určitě užitečná stránka.

www.cosmopoli­tan.cz – netřeba představovat. Chcete pochopit ženy? Čtěte jejich časopis. Kde jinde bych se dozvěděl, že ‚Psycholog nám exkluzivně potvrdil, že pokud muž nemá déle než pět let déletrvající známost, může se v některých případech jednat o psychickou úchylku.‘ :))

Někteří čtenáři již znají mojí ‚slabost‘ pro Esmeraldu, takže vám i dnes nabídnu link na tutu ‚perlu‘ – esmeralda.webo­o.cz. Stránka je – narozdíl od seriálu – celkem snesitelná (až na dementní hlášku o tom, že bez M$IE nemám šanci vidět vše).

Když už jsme u těch ‚perel‘, tak přidám ještě jednu – www.lunetic.sk. Mimochodem – víte, že hošani z Lunetic budou asi uvádět Eso? To bude před obrazovkou omdlevajících dvanáctek :).

A hudby zustaneme (i když u diametrálně odlišné :) – www.elan.sk. Zatím sice ve zkušebním provozu, ale třeba aktuální CD Legenda 4 si zde objednat můžete (ovšem nevím zda vám ho dodají do Čech, takže to zkuste raději zde). Dost mě ale udivilo, že jsem na stránce nenalezl zmínku a aktuálním stavu Joža Ráže a to je podle mě neomluvitelné.

www.bratislava.sk se určitě hodí všem, kteří plánují cestu do hlavního města našich sousedů – najdete zde virtuální mapu, tiskové zprávy, kancelář primátora a další.

-----

Díky službě serveru Lupa, vám i dnes přinášíme ty nejžhavější novinky v doméně cz. Novinky jsou to tak žhavé, že ‚webovsky‘ je ještě pravděpodobně ani neuvidíte.

mysql.cz by mohla být časem zajímavá adresa, zatím zde však najíždí nějaký shop.

babinec.cz zní slibně. Že by nový ženský magazín :)

na chlapov.cz mu možná bude konkurovat mužský magazín :). Nebo je to nějáká vesnička?

mail4u.cz – vypadá na nějaký další freemail

Český investiční trust, a.s. to vzal ve velkém a má domény spekulace.cz, spekulant.cz a riziko.cz.

Na deutschland.cz asi časem nalezneme informace o Německu pro Čechy. Majitelem domény je totiž Velvyslanectví Spolkové Republiky Německo.

-----

Ve zrušených doménách stojí za zmínku jen pizzahut.cz
Přesto sledujte zrušené domény na Lupě. Placení za domény se blíží závratnou rychlostí a vrácených domén budou kvanta.

A to je pro dnešek vše.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V roce 1998 jsem s Michalem vymyslel a založil Root.cz. Poslední článek na Roota jsem napsal v roce 2007. Teď píšu spíš na tomaskrause.cz a tvořím si bitcoinvkapse.cz.