Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku CRM v Linuxu od irtos - jen příklad: Uvažoval někdy někdo nad tím jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2003 23:42

    irtos (neregistrovaný)

    jen příklad: Uvažoval někdy někdo nad tím jak by jste se zachoval v případě že má výrobní podnik?

    Dejme příklad:
    Máte podnik celkove 30 zaměstnanců stoho máte cca 8-10 lidí co delají na počitači a ted mi řekněte co opravdu potřebuji.


    WINDOWS 4500,- bohuzel maji to vsichni Linux vetsina lidi nezna. (zna ale nepouziva)
    CAD 30000,- potrebuji vyrabet zakaznici mi vykresovou dokumentaci davaji v dxf takze si ho koupim
    OFFICE opět mam kličoveho zakaznika a on pouziva pro kusovniky excel a další věci ve kterých má makra, OPENOFFICE to holt neotevřou a sekretařka s open officema neumi tak 5x9000 a zbytek teda skusim ty open office.
    PC koupim je levne 16 tisic i s monitorem
    +webove stranky, zarizeni domeny porizeni a nakonfigurovani serveru dobre at nezeru udela to zamestnanec se zajmem o PC za 35000
    +12x 4000 za pripojeni na net no a ted to spoctete


    10x 4500 =45000
    1x 30000 =30000
    5x 9000 =45000
    10x 16000=160000
    1x 35000 =35000
    12x 4000 =48000

    jestli spravne pocitam tuto firmu to stálo za rok 363 000,-Kč a to nepočítem potřebu dalších věcí jako je fax kopirka tiskarny a td...

    A ted výhled chcete v kazdem roce firmu zvetsit cca o minimalne 20% mánte dobreho a staleho zakaznika pro ktereho hlavne vyrabite.

    takže jste manager a vite že v průměru ročně za IT vyhodíte 300 000 budete kupovat další potřebny sw???

    IMHO v IT spolecnosti clovek nikdy nebude postaven do role k cemu potřebuje pocitac k cemu potrebuje sw. Proste ho dostane ale musi si na chleba vydelat. Naopak ve výrobním podniku je IT nákladová složka a nikdy nevyděla a vždy ma IMHO problém prosadit upgrade PC natož nasazení nejakeho vetšího a dražšiho SW pro cokoliv.

    S toho jasně plyne fakt že podniky nasazuji ERP a další duležité SW až když je pozdě, jsou na to moc velké, taktéž je nutná reorganizace, lide začnou nadavat na zdroj který způsobil danou situaci a to je program. Lidé musí začít pracovat a proto začnou SW pomlouvat, davat do něj mylné informace (záměrně, z nevědomosti??) a nakonec ukáží že celý drahy zázračný SW je na ho... . Bohužel je to ale proto že lide sw a data do něj nedávali jak mněli.

  • 29. 8. 2003 10:59

    Karel Zak (neregistrovaný)

    "...výrobním podniku je IT nákladová složka a nikdy nevyděla.."

    Opravdu? Tak zkuste ty CADy na mesic vypnout a pak se podivat na zisky... Sorry, ale todle je typycky a spatny argument mnoha podnikatelu, kteri nejsou schopni prisoudit realnou dulezitost a hodnotu jednotlivim cinnostem ve firme.

  • 29. 8. 2003 12:18

    Irots (neregistrovaný)

    1 Omluvte muji cestinu holt jsem ji nikdy neumnel

    2 ja prece netvrdim ze se maji PC vypnout jen rikam co je nezbytne a co ne. CAD je v tomto pripade nezbytny ale je nezbytny i ten CRM? ERP? MRP?

    Opravdu by jste si to koupil? Ja tedy ne ale asi bych to potreboval ale obesel bych se bez toho pozdeji se to snad jednou koupi.

    Podle mne je problem v sw firmach ktere podle meho nazoru absolutne spatne chapou trh a kopiruji od jednicky v oboru od Microsoftu ale neuvedomuji si ze sami takovou pozici nemaji.

    Kdyby zacal microsoft tak jak nynejsi IT spolecnosti tak by nyni po nem ani pes nestekl. Produkovali relativne levnej sw a az se prosadil na vice nez 50% trhu tak si zacal diktovat podminky ale diktovat podminky kdyz jsem na nule je trochu hloupe ne???

    Predem se omlouvam jsou to moje nazory nejsem odbornik na ekonomii ani na IT jen se o oboji zajimam.

  • 29. 8. 2003 13:23

    Honza Dočekal (neregistrovaný)

    Je urcite fajn, dozvedet se Vase nazory...tedy alespon pro nas.

    Aspon z toho co vime, moc jinych spolecnosti naseho razeni nema odvahu dat cenik na web, a radeji vse skryji za mraky konzultaci a specialnich propoctu.

    Kazdopadne bych chtel diskutujici publikum vyzvat k tomu, aby uvedli, co by pro ne, byla adekvatni cena CRM&groupware reseni.

  • 29. 8. 2003 13:24

    Jirka V (neregistrovaný)

    Obavam se, ze jste prilis nepochopil vetsi systemy. Tam se v zadnem pripade neda mluvit o balickovem reseni. Co kus, to original, protoze i kazdy zakaznik ma sve specificke pozadavky. Do toho si pripocitejte zcela jine naroky na odezvu v pripade problemu, velice slozite upgrade, sledovani legislativy. A to nepocitam to, ze musite platit hodne drahe zamestnance, kteri dokazi pochopit business procesy zakazniku, dokazi je prevest do vaseho systemu. A k tomu platite hot-line, obchodnici take nejsou zadarmo...
    Proste nejde srovnavat (napriklad) Windows a (napriklad) vyse zmineny CRM system. A nebo jo- objednejte si Linux specialne delany na Vase hardware Vase potreby a pak mi reknete za kolik :-)

  • 29. 8. 2003 21:28

    Lubomír Čevela (neregistrovaný)

    To co říkáte je zcela správné. U většiny nových produktů jsou běžné zaváděcí ceny. Navrhuji tedy. Zkuste si zjistit cenu řešení postavenému na funkčně obdobném systému CRM a porovnat ji s tím, co mají u EPN ANYWARE na webu. Bude Vám pak naprosto jasné, zda jejich požadavky jsou nebo nejsou přemrštěné. Jinak to zodpovědně posoudit nejde.

    Dle mého mínění znají dodavatelé informačních systémů svůj trh a požadavky zákazníků velmi dobře. Ti kteří to nezvládli už nejsou.

  • 30. 8. 2003 19:00

    Anton (neregistrovaný)

    Jen tak pro predstavu: nase firma hledala CMR reseni + ucetni system + groupware. Prodavame sluzby, mame cca 60 zamestancu, kteri potrebuji pristup do vsech modulu (resp temer vsichni potrebuji pristup temer do vseho).

    Cenove nabidky za nasezni (analyza + soft + instalace + skoleni) byly kolem 4 MKc a to jen ve verzi "lokalni klient-server". Pokud firmy vubec byly schopne nabidnou "nastavbu na web" (a to my potrebujeme), stalo to dalsi cca 2MKc.

    Nemuzu posoudit funkcnost EPN ANYWARE, takze nechci tvrdit, ze jsou nejak extra vyhodni. Uvadim to spis pro predstavu, v jakych castkach se nasazeni CMR systemu pohybuje.

    Jo a cena systemu podle poctu uzivatelu a poctu pouzivanych balicku je v tomto segmentu naprosto bezna praxe.

  • 11. 9. 2003 7:51

    Ivan ŠpirakuS (neregistrovaný)

    Kdyby to tenkrát bylo, tak bychom do toho možná šli - ovšem se spoustou nutných úprav pro naši branži.
    Vyvíjíme vlastní integrovaný systém (ne jen CRM, ale to je tam taky) už více než dva roky a mohu potvrdit, že ceny EPN ANYWERE jsou opravdu legračně nízké. Naše náklady (bez započítání analytiků) jsou už v řádu M, a to jsme firma o 14 lidech.
    Děláme to také na Linuxu (ovšem v Postgre) a mohu potvrdit, že to je možné udělat tak aby to celkem slušně fungovalo.

  • 27. 12. 2005 16:30

    irtos je mongol (neregistrovaný)
    Jsem v úžasu, jak odborné rozklady dovede udělat člověk, který nedá dohromady jednu větu bez hrubek a překlepů. Myslím si, že informační hodnota vašeho příspěvku klesla poté, co jste do něj implementoval nejméně 50 chyb (dál už je nepočítám).