Hlavní navigace

CZECH OPEN SOURCE 2008: Vyberte ty nejlepší

9. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Anketa o českých open-source projektech, akcích, programech, osobnostech, blozích a firmách vstupuje do hlasovací fáze. Během následujícího měsíce máte možnost zvolit z nominací ty nejlepší. Podpořte hlasováním ty, kteří nejlépe reprezentují český open-source! Máte navíc možnost získat zajímavé ceny!

Hlasujte v anketě

Cílem ankety CZECH OPEN SOURCE 2008 je podpořit rozvoj české open-source scény. Domníváme se, že česká komunita je velmi silná a její produkty uspějí i v porovnání s těmi zahraničními.

cos 2008 titulka

Od 17. března do 4. dubna jste mohli v první fázi nominovat subjekty pro samotné hlasování. Nominace jsou již uzavřeny a nastal čas přejít k hlavní fázi. V každé vyhlášené kategorii máte k dispozici deset zástupců, mezi kterými můžete vybírat toho nejlepšího.

Také letos bylo veškeré hlasování svěřeno do rukou široké veřejnosti, která má nejlepší přehled o situaci na české open-source scéně. Hlavní hlasovací fáze probíhá od 9. dubna do 9. května 2008. Kromě veřejnosti bude nezávisle hlasovat také odborná porota.

Každý porotce vybere vlastní zástupce ve všech šesti kategoriích a přidá i stručný komentář, kterým svou volbu zdůvodní. Hlasy porotců budou nakonec sečteny a uděleny budou ceny odborné poroty. Hlasy jednotlivých porotců budou zveřejněny zároveň s výsledky veřejného hlasování.

Hlasujte pro to nejlepší z českého open source za rok 2008 a vyhrajte hodnotné ceny!

Hlasování probíhá v šesti samostatných kategoriích: software, projekt, osobnost, akce, blog a firma.

  • software: programové vybavení, které je vyvíjeno pod open-source licencí
  • projekt: projekt, který přímo podporuje open source v ČR
  • akce: významné setkání, seminář, přednášková akce a podobně
  • osobnost: člověk, který se významným způsobem zasadil o rozvoj open source u nás
  • blog: osobní weblog, který informuje o dění v open-source světě
  • firma: česká společnost, která podporuje open-source u nás

(Nominováni nemohou být lidé přímo spjatí se serverem Root.cz.)

Budeme se těšit na vaše hlasy a při výběru vám přejeme šťastnou volbu!

Podpora

Připravili jsme pro vás několik propagačních ikon, kterými můžete dát o anketě vědět na svých stránkách. Chcete-li, aby vaši uživatelé podpořili v hlasování váš projekt, máte možnost na svůj web umístit několik druhů ikon, které všechny upozorní na naši anketu. Stačí si jen vybrat a umístit krátký kód na stránky.

Podpora COS 2008 black
Podpora COS 2008 orange

Chcete-li některou z ikon umístit na své stránky, stačí vložit krátký kód dle vašeho výběru.

ict ve školství 24

Ceny pro hlasující

Každý hlasující je zařazen do slosování o hodnotné ceny. Po skončení hlasování bude vylosováno dvacet hlasujících, kterým budou ceny zaslány. Můžete vyhrát krabicovou verzi operačního systému OpenSUSE, poukázku na nákup v knihkupectví Kanzelsberger nebo jedno z našich triček.

opensuse

Partneři ankety

IGNUM bluepoint Lupa.cz

Autor článku