Hlavní navigace

Dá se vyběhnout s Telecomem? Možná... (2)

25. 5. 1999
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Jak se dalo čekat, vyvolal nás článek o prográmků na 'oblafnutí' telefonní ústředny velkou odezvu. Dnes se tedy s vámi podělí o svůj názor někteří naší čtenáři.

Pro ty, kteří původní článek propásli – hledejte ho zde.

-----------

generovani impulsu ktery se tvaril jako ze spojeni neexistuje byla myslenka phreakingu konce osmdesatych let, rekl bych ze to uz bude davno osetrene :)
a jeste neco: kdyz si ustredna mysli ze spojeni neexistuje, jak je mozne, ze spojeni porad funguje?

-----------

1. Pouziti teto udelavky je dle meho nazoru trestne – nebot vas umysl je nezaplatit druhe strane. Podle me se dopoustite kradeze nebo podvodu – je jedno, co je ve smlouve s Telecomem o tom, co muzete pripojovat: urcite v ni je napsano, ze za zakoupene sluzby musite zaplatit. Tecka. Sympatie/antipatie k SPT s tim nemaji co delat.
2. Silne pochybuji, ze to funguje. Pochybuji totiz, ze SPT vytvarel vlastni technicke reseni, ktere se – jako betaverze – teprve testuje. Pokud se toto tarifikacni zarizeni na digitalni ustrednu pouziva vsude na svete, tak bud je to vsude na svete derave a Telecomy jsou okradany, anebo je okradan duverivec (140 korun – to je patnact piv, ne? prijemny vecer). Neverim.
3. Pro ty, kdoz tomu veri – mam kousek od Prahy proti proudu Berounky celkem zachovalej hrad, kterej bych rad prodal – nechcete? Je to dobra investice.

-----------

Myslim si,že i v případě, že by tento program fungoval,nelze očekávat jeho dlouhé fungování.SPT Telecom je nejrychlejší při zabraňování takovýmto pokusům o krácení jeho tržeb. Viz.např. výměna telefonních automatů při používání „nekonečných“ karet a podobně.

-----------

Mám doma jednu takovou disketu od TVOP už asi měsíc, nebo tak nějak, ale je plná nul. Za 140,– Kč mi to připadá dost a taky jsem ještě minulý týden dostával dopisy od lidí co byli na seznamu e-adres dopisy, že to tak nenechají. Přitom na mě působily „Tomáš a Olda“ docela důvěryhodně. Při prvním kontaktu jsem totiž vyjádřil nějakou pochybnost, jestli to nebude stejně spolehlivé jako ty Wokna pro které to je uplácané, a tak mi dokonce nabídli vystoupení z anonymity, abych si to mohl vyzkoušet. Proto jsem jim hned po obdržení té diskety plné nul psal, a nabídl jsem jim, že jim pomůžu program převést pod tučňáka, ale už asi 3 týdny marně čekám na odezvu. Tu disketu (teda její gzipnutou image) přibaluju, protože se tím ničeho nemůžu dopustit ani omylem… (ke stažení je zde. Pozn. redakce)
Ještě k těm ústřednám. Z toho mála co o nich vím, jsou mezi sebou propojovány jednak datovým spojením, po kterém jdou hovorová data a dále pak FYZICKY odděleným řídícím propojením (tak trochu to připomíná ftp-ko) a to platí i u digitálu. Proto mě zaujala tato nabídka od TVOP, protože jsem si řekl, že by někdo našel přece jenom cestičku, jak tyto dvě oddělené cesty přece jen přemostit…

-----------

O tomto programu jsem cetl nekde uz pred trema tydnama a kdyz si ho objednate dostanete pouze bezcennou disketu, zadny takovy program neexistuje.

-----------

De iure je to nesporne podvod a daval bych bacha. Asi bych neporusil bozi prikazani $PT, ale zcela jiste bych porusil par paragrafu trestniho zakona (kdo jineho umyslne uvede v omyl za ucelem ziskani …) a bude zcela jedno, zda jsem uvedl v omyl pana $PT nebo jeho stroj :) Bude to naplneni skutkove podstaty podvodu jako vysite.
Kdybych ja znal kazdej bit v ustredne, vedel jak na to a napsal takovej FUNKCI soft, tak bych se asi rozhodoval mezi dvema moznostmi:
a) budu o tom pekne zticha a vydelam na tom (sam). Budu doufat, ze mi na to nikdo neprijde.
b) dam to anonymne (a to zatracene anonymne) na inet a necham to, aby si to masove stahlo hafo lidi. Vydelam na tom stejne jako v a). Udelam-li to chytre, nikdo (s velkou pravdepodobnosti) nezjisti, kde se to vzalo. A pak by MOHLA nastat ta zminovana moznost, ze $PT by pri MASOVEM rozsireni takoveho FUNKCNIHO softu mohl dojit k nazoru, ze inet free, nebo, at nezeru, 3600 sec/imp., by pro nej byl levnejsi nez (mozna) velmi nakladny patch ve vsech digi ustrednach.
Faktem, ze autori to daji jako komercni soft a jeste zcela bezelstne (??) chteji po vsech potecialnich podvodnicich jejich real adresu a jmeno (nemluve o tom, ze dobirku si na poste vyzvednu jen na OP !!) jsem mirne receno ponekud iritovan :) Kolikpak asi jedincu, ducha zajiste mdleho, jim asi posle mail, ktery v podstate rika: „Hele, ja chci krast, tak tady je moje adresa a jmeno – posli mi prosim zlodejske naradi postou na dobirku. Az si ho prevezmu, ukazu tam jeste obcanku“ ???
Z toho asi nelze dedukovat zda to funguje, lze ale bezpecne soudit, ze jim tech stokorun moc neprijde. Dovolim si sejckovat, ze se o tom jeste mozna docteme v novinach. V cerny kronice :)

-----------

No a tímto lze považovat věc za uzavřenou, názor si každý jistě udělal sám. Upozorňuji, že autoři zmíněného prográmku byli vyzváni, aby se k celé věci vyjádřili. Tuto možnost nevyužili.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V roce 1998 jsem s Michalem vymyslel a založil Root.cz. Poslední článek na Roota jsem napsal v roce 2007. Teď píšu spíš na tomaskrause.cz a tvořím si bitcoinvkapse.cz.