Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku DeLi Linux: distribuce pro staré stroje od Bubak - Firefox muze na podobny stroj doporucit jen blazen.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2010 16:28

    bender (neregistrovaný)

    jojo. tchán má starší noname notebook s 1,5GHz procesorem ale jenom se 128MB RAM!když se tam nainstaluje win2000 tak to jede celkem solidně, ale už je to outdated. A ve winxp z nějakého neznámého důvodu nejede wifina ani ethernet. tak jsem mu tam zkusil hodit ubuntu a trochu to pročistit, ale rychlost byla úplně v prdeli a když si pustil firefox tak jenom s jednou záložkou a bez flashe to bylo téměř nepoužitelný. tak sem zkusil lubuntu a je to rozdíl sto a jedna, chromium jede jak z praku. (fuj, nesnáším ubuntu, ale tohle naštěstí není můj počítač:))

  • 5. 10. 2011 16:46

    nk8215 (neregistrovaný)

    Vytahuju tak trochu kostlivce ze skříně, ale...o jakou verzi Lubuntu tenkrát šlo? Mám stroj s obdobnou konfigurací (AMD Duron 1,3GHz a 112+16MB RAM) a instalace Lubuntu 11.04 byla vážně k nevydržení, mechanika pořád jenom chroustala a na konzoli ani řádka...když už to trvalo půl hodiny, došla mi trpělivost a Lubuntu jsem vyměnil za ConnochaetOS (takhle se teď jmenuje bývalý DeLi Linux).
    Instalátor sice z externí USB vypalovačky naběhl, ale balíky na cédéčku už nenašel a vyhodil mě, že se prý o pár konzolí vedle mám pokusit najít je sám...
    Stačilo ale cédéčko vložit do mechaniky interní a bylo po problému...
    ...dokud jsem nepotřeboval uložit jeden vygenerovaný dokument z webu. Ten XXXTerm, nástupce NetSurfu, to prostě neuměl. Vytisknout? Bez šance. HP se s tímhle distrem nesnáší...
    Asi zkusím štěně (Puppy Linux), no...