Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku DropBox: záloha a synchronizace dat mezi počítači od Kaminar - Zdravím, rád bych se na něco zeptal ohledně aktualizace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2009 11:45

    Kaminar

    Zdravím,

    rád bych se na něco zeptal ohledně aktualizace souborů, které se liší jen časem. Pozná správně DropBox která verze je novější, pokud se bude synchronizovat mezi různými FS?

    Používám na synchronizaci rsync s parametrem –update (zachovává nejnovější verzi souboru). Synchronizuji mezi unix ↔ unix, na kterých je stejný FS a tam není žádný problém. Ale když jsou soubory uloženy na disku s FAT (třeba flashka ap.), tak se u některých souborů rozjíždí čas oproti unixovému FS o ± sekundy a dalším problémem je zimní/letní čas, kdy se čas může posunout o jednu nebo dvě hodiny oproti správnému času na unixovém FS. V tomto případě pak může nastat problém, že nelze poznat podle času, jestli a jak se verze dotčeného souboru liší. Proto bych se u rsyncu a vůbec i jiných synchronizačních aplikací obával synchronizovat mezi FS FAT a jiným FS v případech, kdy záleží na časovém označení souboru.

    Mohou být tyto problémy i u DropBoxu?
    A i když to do této diskuze nepatří, tak bych se rád zeptal, jestli existuje nějaké řešení tohoto problému u rsyncu.

  • 14. 9. 2009 16:00

    Michal Kec (MiK) (neregistrovaný)

    Problém s vteřinovými rozdíly při kopírování na FAT u rsyncu řeší parametr –modify-window: compare mod-times with reduced accuracy. V manuálu přímo zmiňují nastavení na hodnotu 1 při kopírování na FAT, mně se osvědčila 2.

  • 15. 9. 2009 10:19

    Kaminar

    Tak o tomto přepínači jsem nevěděl. Díky.

    Matně si pamatuju, že časový údaj souborů ve FATce měl i milisekundy. Tak jsem se kouknul na specifikaci FATky a jsou tam dva časové údaje. Jeden s dvousekundovou přesností a druhý s přesností 10ms. Tak v čem je problém, že se na unixech neukazuje čas s větší přesností, než 2s?