Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Firefox 3.0: vyšší bezpečnost a pohodlí od krik3t - FF3 uz pouzivam taky nejakou tu dobu. Musim...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2008 11:58

    krik3t (neregistrovaný)
    FF3 uz pouzivam taky nejakou tu dobu. Musim rict,ze jsem s ni povetsinou spokojeny. Stejne se ale najdou veci, ktery se mi prilis nelibi.

    - v nejake predesle bete jsem testoval naroky na pamet. Byl jsem nadseny, kdyz mel FF3 se trema zalozkama okolo 40MB. Nevim ci to, ale ted ma FF3b5 se stejnyma trema zalozkama 100MB.

    - ka se u spravce stahovani podela volba vlastnosti, kde jsem se mohl dozvedet, kam informace o souboru? Treba kam se mi to vlastne stahl...

    - prudi me u spravce hesel tlacitko ukazat hesla. Je to prima ficura, pokud jste heslo zapomneli, ale taky umoznuje komukoli na tri kliky zjistit vsechny moje ulozena hesla. Nejaky master password a podobne pro pristup k nastaveni FF by mebyl k zahozeni.

    - funkcnost blokovani stranek oznacenych nekde jako malware je docela dvousecna zalezitost. Muj bracha vyviji programek (ktery se urcite skupine lidi nemusi libit, nicmene nic nezakonneho a neda se rozhodne oznacit jako malware). A uz nekolikrat se jeho stranky, kde programek poskytuje dostaly na blacklist. Bohuzel pokud je takova stranka na blacklistu, nedostanete se na ni s FF3 jinak, nez ze globalne vypnete celou ochranu.

    - spatne se dostava k zalozkam, ktere jsou pridane pomoci hvezdicky (resp. nemaji prirazeny tag).

    - a malickost - v linuxu pod KDE je vzhled FF3 priserny.

    Jinak hodnotim FF3 jako obrovsky prinos a opravdu se tesim na stabilni verzi s plnou podporou pluginu.
  • 13. 5. 2008 13:11

    Vin (neregistrovaný)
    V čem je FF3 tak pod KDE příšerný? Na takovém OpenSUSE je docela dobře zakompovanej...
  • 13. 5. 2008 16:30

    Petr Tomeš
    "ka se u spravce stahovani podela volba vlastnosti, kde jsem se mohl dozvedet, kam informace o souboru? Treba kam se mi to vlastne stahl..." Do kontextové nabídky, abyste si jej mohl přímo v adresáři otevřít nebo rovnou. Firefox ukládá tam, kam máte nastaveno v nastavení, a pokud se vám to nelíbí, tka není nic snazšího než si to změnit jinam nebo se pokaždé nechat dotázat, kam to chcete. "spatne se dostava k zalozkam, ktere jsou pridane pomoci hvezdicky (resp. nemaji prirazeny tag). " Přes adresní řádek to nestačí? Pokud ne, tak přes Knihovnu nebo Ctrl+B. "A uz nekolikrat se jeho stranky, kde programek poskytuje dostaly na blacklist." Tak má kontktovat Google a vysvětlit, proč je na seznamu omylem. "Bohuzel pokud je takova stranka na blacklistu, nedostanete se na ni s FF3 jinak, nez ze globalne vypnete celou ochranu." To přece není pravda. Na co je tam ta možnost ignorovat varování a zobrazit stránku? "prudi me u spravce hesel tlacitko ukazat hesla. Je to prima ficura, pokud jste heslo zapomneli, ale taky umoznuje komukoli na tri kliky zjistit vsechny moje ulozena hesla. Nejaky master password a podobne pro pristup k nastaveni FF by mebyl k zahozeni." A to si nejste schopen to halvní heslo v nastavení nastavit hned vedle té možnosti, kterou tu popisujete? :)