Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Gdb pro normální lidi od jura - IMHO: GDB (A JAKYKOLIV DB) JE TAKOVY KAZDODENNI...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2003 0:28

    jura (neregistrovaný)

    IMHO: GDB (A JAKYKOLIV DB) JE TAKOVY KAZDODENNI SVATEK POJIDACU KOLACU. COZPAK NEVITE, ZE OPRAVDOVI PROGRAMATORI ZADNY DEBUGGER NEPOUZIVAJI A VSECHNY CHYBY NALEZNOU V OKTALOVEM "POSTMORTU" Z TABELACNI TISKARNY?
    JAK VZDYCKY RIKAVAL JEDEN MUJ DAVNY KOLEGA: "PROBLEM DEBUGGERU NENI V TOM, ZE BY NEPOSKYTOVAL POTREBNE INFORMACE, ALE V TOM, ZE UZIVATELE ZAHLTI NEPOTREBNYMI INFORMACEMI A V NICH MU UKRYE TO CO HLEDA". NAVIC OPRAVDOVY PROGRAMATOR POUZIVA ZAPORNYCH INDEXU POLI KE ZMENAM V OPERACNIM SYSTEMU A TO JE V DEBUGGERU NELADITELNE!

    P.S.: PO PRECTENI KOMENTARU ZJISTUJU, ZE MEL PRAVDU (BOHUZEL).

  • 16. 10. 2003 8:56

    Hadej (neregistrovaný)

    Hmmm, to pak ten kod musi byt hodne dobre portabilni, kdyz se v nem pouzivaji zaporne indexy poli ke zmenam v operacnim systemu. Takhle se dalo programovat pod CP/M a jeste pod DOSem, pak prisly systemy bezici v protected modu a kdyz jsem tehdy par svych zdrojaku skompiloval v Borland C++ for OS/2, tak jsem se nestacil divit, proc mi system ten program furt shazuje na obdobach "Segmentation fault". Tehdy jsem si uvedomil, ze je lepsi psat kod ciste a od te doby se mi to vyplaci.