Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku GNOME 3.20: hodnocení softwaru a úpravy fotek od Zdenek - Překvapuje mě, že neexistuje možnost (nebo jsem alespoň...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2016 11:37

    Zdenek (neregistrovaný)

    Překvapuje mě, že neexistuje možnost (nebo jsem alespoň na to nepřišel) jak nastavit Gnome aplikace (onen balast jak zmíněno výše :-) ) jako výchozí (hlavně Gnome Fotky, Gnome Hudba). Kdyz jdu do Settings --> Details --> Default Applications, v sekci "Music" lze vybrat jen Rhytmbox nebo Videos, ale ne (Gnome) Music, v sekci "Photos" je k dispozici pak jen Image Viewer, nikolivě (Gnome) Photos.
    Tyto aplikace nejsou ani v nabídce seznamu dalších aplikací, pod nimiž se dá otevřít nějaký soubor, když se na něj klikne pravým tlačítkěm myši a vybere se "Open with other application".
    Gnome "ekosystém" je díky tomu tak nějak roztříštěnej, když má v základu své vlastní aplikace, které ale nejsou výchozí nebo se alespoň výchozími nedají nastavit. (vyjímkou je Gnome Video).

  • 1. 4. 2016 13:14

    Jiří Eischmann

    Odpověď je prostá: Music ani Photos totiž neumí být prohlížečem/přeh­rávačem konkrétního souboru. Nelze je tedy otevřít vybráním souboru. Videos to umí, stejně jako Shotwell. Brzy by se to ale mělo změnit. Je to podmínka proto, aby se tyto aplikace staly výchozími třeba ve Fedoře.