Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku GPRS PCMCIA karty pod Linuxem od Jirka - S kombinaci Linux + T-Mobile GPRS Unlimited +...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2005 22:44

    Jirka (neregistrovaný)

    S kombinaci Linux + T-Mobile GPRS Unlimited + Option Globetrotter jsem nekolik mesicu zil naprosto spokojene. Par postrehu:

    1. (odbocka) orig. ovladace pro Win. jsou "takovej SHIT" ze i pod Windows je lepsi pouzit std. windowsackej driver pro PCMCIA modem (konec odbocky)

    2. Linux z Globetrotteru vytahnul prokazatelne rychlejsi spojeni nez WinXP :-)

    3. pro ty, co chteji vyuzit vymozenosti mohu doporucit neofic. HOWTO, ktere ale odkazoval na svych strankach dokonce i vyrobce (www.option.com) http://www.pharscape.org/index.php?option=content&task=view&id=29

    4. notebook s Globetrotterem se da v pohode pouzit jako gateway, karte nedela problem jet 24/365, ale jak psal kdosi prede mnou, obcas v komunikaci s cardmanagerem cosi shnije :-)

    Zadnou jinou kartu jsem na GPRS nezkousel a ani bych po mych zkusenostech do jine nesel, Globetrotter fungoval skvele (karta samozrejme funguje stale, ale nastup Wifi neminul ani nasi vesnici, a tak GPRS musela ustoupit 2Mbit lince :)

    BTW: na strankach vyrobce se lze docist o inovovane karte Globetrotter s Wifi a Edge, nezkousel to nekdo?

  • 22. 1. 2005 18:08

    Zbyněk (neregistrovaný)

    Mám kartu Globetrotter na PC s debianem. Spolehlivá a jede bez problémů ale: při vytáčení pomocí wvdial musím nejdříve zadat po sobe příkazy cardctl-suspend
    a následně cardctl-resume. Pak se již wvdial chytne a jede.

  • 10. 5. 2009 23:44

    Tady85 (neregistrovaný)
    Option GT combo EDGE pouzivam uz nejaky ten mesic a zatim slape v pohode ... nekdy sice musim vysunout a zasunout kartu pri ztrate signalu, protoze pppd se snazi pripojit ale karta neodpovida ale to se stava opravdu jen obcas. s WiFi problem nebyl. Vytacim standartne prez wvdial.