Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Grafiky GeForce RTX přicházejí. Změní se přístup Nvidie k Linuxu? od X! - měl jsem grafiky od intel, amd i nvidie....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2018 21:26

    X! (neregistrovaný)

    měl jsem grafiky od intel, amd i nvidie. Položit mi někdo před lety otázku, co "na beznou sestavu" k linuxu, řeknu nvidia nebo intel. Dnes bych volil AMD. Situace se za léta změnila a mesa+kernel ovladače amdgpu dokonce v lecčems předstihly amdgpu-pro (viz testy na phoronixu) a amd typicky submituje do jádra dřív než se karty objeví na trhu. Samozřejmě na výpočty bude treba mít amdgpu pro, jelikož mesa nepodporuje plné funkce amd opencl.
    S nvidií je to těžší, buď máte binární ovladač a funguje to, nebo máte nuveau, a třeba to pojede a nebo taky skončíme při nejlepším s černou obrazovkou, nejhorším s kernel panic. A na nějaké výpočty s nuveau můžeme zapomenout (opravte mě, jestli se mýlím).
    Co se týče intelu, nevím jak je to teď, ale před nějakou dobou dost trvalo než se jeho nejnovějším APU dostalo použitelných ovladačů. Ale když už jsou, většinou vše jede.

  • 8. 9. 2018 16:33

    linuxove hojdacie koniky (neregistrovaný)

    Len si veselo pouzivajte open source ovladace na dedikovanej grafickej karte. SIce potencial karty vyuzijete na 1% takze su to vyhodene peniaze. Ale my co graficke karty pouzivame naplno Vam dakujeme ze ste financne prispeli NVIDII na vyvoj.