Hlavní navigace

Hlasujte pro nejlepší české open-source projekty!

14. 4. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Anketa o českých open-source projektech, akcích, programech, osobnostech, blozích a firmách vstupuje do hlasovací fáze. Během následujícího měsíce máte možnost zvolit z nominací ty nejlepší. Podpořte hlasováním ty, kteří nejlépe reprezentují český open-source! Máte navíc možnost získat zajímavé ceny!

Hlasujte v anketě

Cílem ankety CZECH OPEN SOURCE 2009 je podpořit rozvoj české open-source scény. Domníváme se, že česká komunita je velmi silná a její produkty uspějí i v porovnání s těmi zahraničními.

COS 2009 sidebar

Od 16. března do 5. dubna jste mohli v první fázi nominovat subjekty pro samotné hlasování. Nominace jsou již uzavřeny a nastal čas přejít k hlavní fázi. V každé vyhlášené kategorii máte k dispozici deset zástupců, mezi kterými můžete vybírat toho nejlepšího.

Také letos bylo veškeré hlasování svěřeno do rukou široké veřejnosti, která má nejlepší přehled o situaci na české open-source scéně. Hlavní hlasovací fáze probíhá od 14. dubna do 17. května 2009. Kromě veřejnosti bude nezávisle hlasovat také odborná porota.

Každý porotce vybere vlastní zástupce ve všech šesti kategoriích a přidá i stručný komentář, kterým svou volbu zdůvodní. Hlasy porotců budou nakonec sečteny a uděleny budou ceny odborné poroty. Hlasy jednotlivých porotců budou zveřejněny zároveň s výsledky veřejného hlasování.

Hlasujte pro to nejlepší z českého open source za rok 2009 a vyhrajte hodnotné ceny!

Hlasování probíhá v šesti samostatných kategoriích: software, projekt, osobnost, akce, blog a firma.

  • software: programové vybavení, které je vyvíjeno pod open-source licencí
  • projekt: projekt, který přímo podporuje open source v ČR
  • akce: významné setkání, seminář, přednášková akce a podobně
  • osobnost: člověk, který se významným způsobem zasadil o rozvoj open source u nás
  • blog: osobní weblog, který informuje o dění v open-source světě
  • firma: česká společnost, která podporuje open-source u nás

(Nominováni nemohou být lidé přímo spjatí se serverem Root.cz.)

Budeme se těšit na vaše hlasy a při výběru vám přejeme šťastnou volbu!

Podpora

Připravili jsme pro vás několik propagačních ikon, kterými můžete dát o anketě vědět na svých stránkách. Chcete-li, aby vaši uživatelé podpořili v hlasování váš projekt, máte možnost na svůj web umístit několik druhů ikon, které všechny upozorní na naši anketu. Stačí si jen vybrat a umístit krátký kód na stránky.

Hlasujte COS 2009
COS 2009 ikona black

Chcete-li některou z ikon umístit na své stránky, stačí vložit krátký kód dle vašeho výběru.

Ceny pro hlasující

Každý hlasující je zařazen do slosování o hodnotné ceny. Po skončení hlasování bude vylosováno čtrnáct hlasujících, kterým budou ceny zaslány. Můžete vyhrát linuxovou distribuci Ubuntu 8.10 CZ či Mandriva 2009 CZ včetně podrobných uživatelských příruček nebo některé předměty z našeho butiku. Partnerem ankety je společnost DIVIDO systems s.r.o.

Obálka Ubuntu
Obálka Mandriva

Partneři ankety

LinuxExpres

www.LinuxEXPRES­.cz

Linuxexpres

LinuxEXPRES.cz píše o Linuxu a softwaru pro běžné uživatele, žáky, studenty, učitele. Redakce sleduje aktuální vývoj, recenzuje distribuce, programy, hardware a píše srozumitelné návody. Snaží se dokázat, že Linux je pochopitelný a výkonný systém pro různé typy uživatelů, který splní jejich požadavky.

CS24_early

CZ.NIC

www.NIC.cz

CZ NIC logo

Zájmové sdružení právnických osob CZ.NIC bylo založeno předními poskytovateli internetových služeb v roce 1998 a nyní má již 60 členů. Hlavní činností sdružení je provozování registru doménových jmen .CZ a 0.2.4.e164.arpa (ENUM), zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně CZ a osvěta v oblasti doménových jmen. V současné době se sdružení intenzivně věnuje rozšiřování systému ENUM, rozvoji systému správy domén a podpoře nových technologií a projektů prospěšných pro internetovou infrastrukturu v České republice. CZ.NIC je členem sdružení EURid, spravující evropskou doménu EU, a dalších obdobně zaměřených mezinárodních společností (CENTR, ccNSO a další).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku