Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Informatika a učitelé od Drom - Ten podil operacnich systemu a prohlizecu je na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2006 1:48

    Drom (neregistrovaný)
    Ten podil operacnich systemu a prohlizecu je na zaklade dotazniku, nebo skutecne podle pristupu (jak je uvedeno) k dotazniku? Pokud podle pristupu, prijde mi to zkreslene, clovek muze pouzivat vic operacnich systemu na jednom pocitaci nebo v praci jiny a doma jiny a proste pristoupil z toho, u ktereho zrovna sedel (a v praci treba nema jinou moznost).

    Pristup k pocitaci - pocita se s tim, ze muze mit clovek jak pristup v praci, tak doma? Mohli zvolit obe moznosti (vic moznosti)? To same ohledne mista pristupu na Internet...

    Prehravace - nepouzivam real ani quicktime, ale umi tyhle prehravace vetsinu formatu (avi, wmv, mov, rm)? Ja myslim, ze Real a Quicktime neumi prehravat avi (ale rikam, nepouzivam, mozna ano). Pokud ne, neni to spis o tom, ze kazdej zvolil ten, na kterej si naposled vzpomenul, protoze zrovna posledni videoblbustka mu prisla v mov? Nebo zvolil ten, ktery pouziva nejvic a statistika je zkreslena tim, ze v ni nejsou zahrnuty prehravace, ktere sice pouziva, ale ne tolik? Bylo pocitano s moznosti, ze clovek pouziva vic prehravacu podle toho o jaky format se jedna?

    Grafy pekny, ale mam pocit, ze data jsou zkresleny. Kde jsou ostatni vysledky, kdyz "...dotazník (obsahoval velké množství otázek)..."?
  • 27. 2. 2006 14:24

    anonymní
    Podíl OS je na základě skutečných přístupů. Nesedí počty, protože na 1600 přístupů pouze necelá polovina lidí odpověděla aspoň na jednu otázku. Více jak polovina respondentů klikla na odkaz (patrně ze zvědavosti) k dotazníku a pak nevyplnila nic. Jedná se o skutečná data, nemáme zapotřebí nic falšovat a určitě ne tímto směrem. Jak píši jedná se ne o statistiku, kolik má kdo nainstalovaných OS, ale který používá jako hlavní. To jest ten ve kterém čte poštu a prohlíží web.
  • 27. 2. 2006 15:15

    anonymní
    Podíl OS a prohlížečů je podle přístupů. Jednalo se o dotazník rozesílaný emailem a může se zdát, že je nepřesný z hlediska jakého si vynucení díky defaultně nastavených aplikací. Tzn. sice uživatel mohl číst poštu v outlooku a tudíž se mohl otevřít IE, ale jinak používá Firefox. Ale pokud se kouknete na procentuální zastoupení, tak ty rozdíly jsou tak ohromné, že tyto námitky nejou relevantní. Další otázky měli různé druhy možností (vícečetné, jenočetné, škálovací, otevřené, uzavřené, atd.) právě s přihlédnutím na Vámi vyřčené připomínky. Jinak se jedná o hrubá data, celé přesné statistické zpracování s ověřením hypotéz zabere trošku času. Dotazník slouží k ověření některých důležitých faktorů pro vytvoření webcastingového systému pro podporu výuky.
  • 27. 2. 2006 15:19

    Zajda (neregistrovaný)
    Ty prehravace vetsinou umi to, jake kodeky jsou do windows momentalne nainstalovany. A to jak co se tyce container formatu(dale jen container), tak jednotlivych formatu audia a videa.Nektere prehravace maji vestavenou podporu nejakeho formatu nebo containeru a nebo tento format je doinstalovan ve forme extra kodeku spolecne s prehravacem. Takze vice nez o podporu containeru/formatu jde o ergonomii ovladani.
    Takovymi prehravaci ktere jsou multiplatformni a maji vestaveno velke mnozstvi containeru a formatu jsou vlc a mplayer. Zvlaste VLC je vhodny pro neznale uzivatele. Nainstaluji a jedou. Ovladani zvladne i male dite. Zadne trapeni s padajicimi externimi kodeky. Akorat je trosku tezkopadnejsi.