Hlavní navigace

Inprise/Borland oznamuje dostupnost InterBase 6.0

27. 7. 2000
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Inprise/Borland uvádí Open Source InterBase 6.0 na platformách Linux, Windows a Solaris - prověřenou SQL databázi dostupnou bezplatně v binární i zdrojové podobě.

SCOTTS VALLEY, Kalifornie, 25. červen 2000 Společnost Inprise/Borland dnes oznámila uvolnění zdrojových kódů pro InterBase 6.0, multiplatformní relační systém řízení báze dat (RDBMS). Bezplatně jsou k dispozici také binární soubory pro platformy Linux, Windows a Solaris. Verze 6.0 disponuje oproti starším verzím další zvýšení výkonu a větší podporu standardu SQL92.

Díky malým nárokům na hardware a údržbu je InterBase používána v celé řadě aplikací na celém světě. Kopie zdrojových kódů i binární verze pro Linux, Windows a Solaris jsou dostupné na webových stránkách Inprise/Borland, http://www.in­prise.com/inter­base/.

„Dnešek je velkým dnem pro Inprise/Borland“, řekl Dale Fuller, prozatímní prezident a výkonný ředitel Inprise/Borland. "Kombinací energie open source trhu a síly InterBase povede k explozi open source aplikací. Spolehlivá, bezproblémová a zdarma dostupná databáze je rovněž dobrou zprávou pro vývojáře komerčních aplikací.

InterBase 6.0 byla uvolněna pod variantou Mozilla Public Licence (MPL) V1.1. Vývojáři používající InterBase pod touto licencí mohou modifikovat její zdrojový kód nebo vytvářet aplikace bez nutnosti uvolnit je rovněž jako open source. Tato open source licence je platná pro všechny platformy.

InterBase 6.0 je ve své poslední verzi silnou, výkonnou víceplatformní databází známou pro svou nenáročnost na údržbu, velký výkon a vlastnosti potřebné pro celopodnikové aplikace. Mimo to, že je InterBase 6.0 uvolněna jako open source, nabízí tato nová verze řadu nových vlastností včetně nových datových typů, rozšířenou implementaci standardu SQL92, otevřenou architekturu pro nové národní znakové sady a řadu výkonnostních a bezpečnostních vylepšení.

Dostupnost a podpora

InterBase 6.0 je k dispozici na webových stránkách Inprise/Borland na adrese http://www.in­prise.com/inter­base/.

O společnosti Inprise/Borland

CS24_early

Inprise/Borland je vedoucím poskytovatelem infrastruktury pro přístup k Internetu a nástrojů pro vývoj aplikací pro klíčová operační prostředí včetně OS Linux, Solaris a Windows. Společnost byla založena v roce 1983 a sídlí v Silicon Valley, Kalifornie, USA. Více se dozvíte na adresách http://www.bor­land.com/, http://communi­ty.borland.com/ či http://www.in­prise.cz/.

http://www.in­prise.cz/
Inprise/Borland
Malé náměstí 13, 110 00 Praha 1
tel.: +420 2 2161 2262, fax: +420 2 2161 2811
e-mail: info@inprise.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku