Hlavní navigace

Jak je to s Netem.cz? (doplnění)

4. 3. 2002
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Zdá se, že osud serveru Netem leží na srdci opravdu překvapivému množství lidí. Mám z toho velikou radost. Dokonce to vypadá, že pokud jde o poukázání oněch 840Kč na účet NICu, mohlo by tam také skončit několik tisíc korun. Původně jsem již nechtěl o celé věci dále psát a hodlal jsem nechat vše vyřešit v diskusích pod původním článkem. Na základě vašich dopisů, které mnohdy obsahovaly důležité informace, jsem se rozhodl sepsat je do krátké aktualitky.

Netem je nyní díky Janu Kulveitovi přístupné přes proxy na serveru Krypta. Adresa zní: http://netemvi­a.krypta.cz

Je prakticky nemožné bez předchozí domluvy synchronizovat plány na záchranu, a tak vyvstalo několik problémů. Trefně to odhadl Dan Ohnesorg:

Jestli je to cele jen o zaplaceni smesnych 840 korun, neni problem je obratem poukazat, ale trochu se obavam, ze by to mohlo udelat hodne lidi najednou a co pak. NIC asi nebude prilis nadseny z uctovani nekolika plateb z ruznych uctu na stejnou fakturu.

Jenze jak zajistit nejakou synchronizaci.....
Toz tak.

zdravim dan

Tento e-mail vystihuje přesně náš problém. Jak se domluvit a vybrat peníze, nejlépe od každého, kdo chce přispět, a zajistit to na trochu seriozní úrovni, to opravdu není snadné. Včera padl návrh, na sbírku pomocí I like Q, například pod článkem. Bohužel šéfredaktoři jsou momentálně nedostupní, a tak nemohu za redakci nic slíbit, ale veškerá Qčka pod tímto příspěvkem velmi rád předám do sbírky na zaplacení poplatku. Ačkoli jsou šéfredaktoři nedostupní, troufám si odhadovat, že budou rádi spolupracovat a tato varianta bude možná nejprůchodnější. (šéfredaktoři už zase jsou dostupní :) a potvrzují, že všechna Qčka věnovaná tomuto článku budou předána na zmíněný účel – poznámka redakce)

Než však začnete přispívat, bylo by vhodné se držet scénáře, který nastínil Honza Kulveit v dalším mailu.

Zdar,

„není veden v rejstriku domen“ je termin NICu, v rejstriku jsou vedeny domeny, ktere jsou zaplacene a generuji se do dns. Problem je pouze v terminologii, registr domen != rejstrik domen.

Kdyztak do clanku prosim pastnete i paticku z netem.cz:

Provozuje Katedrala, www.katedrala.cz. Sefredaktor elzet.
Administrator Vladimir Benes, vladimir.benes@pvt.cz.
Reklama/spoluprace Jan Smycka, smycka@pvt.net.
Domenu vlastni a plati PVT.

Je dost mozne, ze treba jen byl pan Benes na horach – aby nevznikala mohutna spontani zachrana akce zbytecne.

Doporucoval bych postup

  1. sehnat vyjadreni PVT, porad si myslim, ze to pravdepodobne vyresi sami administratori. Bylo by potreba podniknout obmailovani pana Benese a obtelefonovani PVT a zjisteni, jestli je akce vubec potreba.
  2. pokud je fakt problem v tech 840Kc, myslim, ze by nebyl problem pod clankem otevrit Q sbirku a penize budou v cuku-letu
  3. sbirku otevrete klidne hned ted, pokud tech 840Kc nebude potreba, snad nikdo nebude protestovat, ze se poslou jako prispevek na elzetuv pohreb

Btw, na Krypte jsem ve stredu psal neco o ssh -scp, sfp, mozna by mohlo ctenare roota zajimat/poucit.

Zdravi Honza Kulveit
(budiž mu tímto malá reklama :)

Pro nás je podstatné, že známe jak zodpovědné lidi, tak i ostatní údaje (viz tučný úsek dopisu) důležité pro další postup. Sbírku v Qčkách pod článkem tedy tímto otevírám, veškerá Q budou využita buďto pro zaplacení domény, či, jak navrhuje Jan Kulveit, jako příspěvek na pohřeb pana Zajíčka. Prosím, aby se počátkem příštího týdne někdo ujal získání informací od administrátorů Netem a výsledek dal do diskuse. Jelikož budu teď mimo Internet, nemohu se zhostit role organizátora a přenechám to zájemci opět v diskusním fóru. Tam též odkazuji veškeré další příspěvky, protože minimálně do pondělí nebudu moci reagovat a minimálne do konce příštího týdne budu prakticky nedostupný.

Osobně si myslím, že záchrana Netem je na nejlepší cestě. Dle mého soudu by bylo ideální, kdyby se posléze Netem přidružilo jako platná součást k nějakému dalšímu živému serveru, pokud možno takovému, kde nalezne spřízněné čtenáře.

CS24_early

Přeji vám krásný den.

P. S. Vzhledem k dočasně komplikovanější situaci v redakci jsem nemohl bohužel ovlivnit datum vydání tohoto článku.

Byl pro vás článek přínosný?