Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku KOffice vs. dokumenty MS Office od Libor - Osobně považuji za největší problém všech ne-MS textových...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2001 12:18

    Libor (neregistrovaný)

    Osobně považuji za největší problém všech ne-MS textových editorů převod automatického číslování (obvzláště víceúrovňového) a automatických odkazů. Pokud jste někdy pracovali se složitě strukturovaným dokumentem jistě víte co to znamená, když se Vám při převodu rozhodí číslování odstavců. Se změnou stylu odstavců či stylu písma by se dalo žít, ale s rozhozeným číslováním a pokaženými automatickými odkazy to někdy bohužel nejde. Tento problém má při exportu do jiných formátů i samotný Ms Word, takže to asi nebude jednoduché s tím něco udělat, tím více, že formát wordovských dokumentů zná detailně snad jen Microsoft samotný.

  • 29. 11. 2001 13:33

    Pichi (neregistrovaný)

    Hmm, ve Wordu jsem mel s automatickym cislovanim a krizovymi odkazy spoustu problemu, v LaTeXu nikdy :-) Na to je treba zvlastni inovativnosti, aby te napadlo do ukladaneho souboru vkladat taky ty cisla a pak je pouzivat nejak od pulky jak to dela Word :-) Kdo nevidel na jedne jedine strance wordovskeho dokumentu cislovani 1, 2, 34254, 34255 tak je stastny clovek a dal muze riskovat psani obsahlejsiho dilka v tom paskvilu ktery se vidava za textovy editor a sazeci program v jednom a rika si Word :-) Kdo ma aspon spetku pudu sebezachovy bude radsi na psani textu pouzivat textovy editor a na sazeni sazeci program a ne nejaky paskvil. Kdybych pred lety, kdyz jsem psal diplomku vedel o existenci TeXu a LaTeXu, usetril bych si spoustu starosti. Nastesti ted pri psani disertace jsem jiz o kapanek moudrejsi a tak budu k praci pouzivat ty spravne nastroje. Na jedno, dvou strankove dopisy (bez obrazku, tabulek a pod.) word (kdyz teda nebudu mit po ruce nic jineho :-) a na cokoli delsiho a slozitejsiho zasadne !textovy! editor a LaTeX.