Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Komiks: instalátor pro BFU od Tomas K. - No nevím, plodná debata.Nikdo z vás hádám nove...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2013 18:38

    Tomas K. (neregistrovaný)

    No nevím, plodná debata.Nikdo z vás hádám nove widle nezkoušel pořádně a jen žvatláte kraviny jako kupa ostatních.Je to bohužel momentálně nejvydařenější os z pohledu uživatele.uvedu proč místo krafání:
    1)jejich battery management system: jeden noťas,sedmičky,u­buntu zhruba stejná výdrž ,sedmi trošku lepší tušim ale cca o 20min jen. w8 je všechny natřelo v realné vydrži o hodinu.

    2)spotřeba "surovin" na běk OS je úplně jinde než ubuntu.

    3)nestabilita stabilních verzí Ubuntu, problémy s aktualizacema, nejlépe když jedna neprošla,ostatní už pro jistotu ani nešlo stáhnout. Podbný problém jsem též zažil cca před X (asi pěti+) lety na w Xp, ale od té doby nic.

    4)grafické prostředí w8: chápu snahu o jednotu skrz zařízení, výmluva na to že se někomu nelíbí ty barevné kostičky,UI, je lichá. za a se dá vypnout ,za be stačí zmáčknout jednu klávesu a jste v desktopu.mě se líbí že už samotná ikona obsahuje aktuální informaci a barvy.mám barevný svět rád.vám se líbí bydlet v šedi? ok . k ovladatelnosti,sly­šel jsem několikrát že se to nedá používat s myší.tam jsem hned poznal že danný jedinec to ani nezkoušel,rolovat menu pomocí kolečka nebo najetí do strany,klik, co je na tom težkého ? btw u internetového prohlížece nerolujete kolečkem nebo najetím na slider ?

    neříkám že danné chyby v linuxu se nedají vyřešit ale jak jsem na začátku uvedl, píši z pozice lidí kteří používají počítač na práci,včetně IT lidí, nechtějících se starat o os ale například jen programovat,ex­perimentovat s OS nás bavilo na výšce,potřebuji aby to prostě fungovalo a já mohl dělat svoje.

    ok,vím,každý má jiný linux a zrovna ten váš tyto problémy "určitě" nemá,použil jsem Ubuntu protože ma též inovativní UI které se dá porovnat s win.

    k chybám hardwaru ,respektive w8.též jsem slyšel. nechápu protože jsem dal 8mi na tři počítače, používaj je nikoliv lajci ale rozvrtávači a vše jim již rok běží v pohodě,což se sám divím...a to jsou lidi kteří když vy poklepete na ikonku,normálně se program spustí,když oni, nic se nestane nebo skončí svět jak ho známe :D nicméně zatím jsou nad míru spokojeni s funkčností a žádne chyby.Nato že jste povětšinou IT lidi ,divím se že vám dělaj win brykule,asi to bude podvědomý odpor z principu a počítač co vycítí.

    od 8,1 verze opravili trošku neduhů,přidali tlačítko pro menu, což je lepší než najet do rohu a čekat... "dokonce" si už můžem měnit pozadí v menu, heureka. Toto nechápu že v první verzi neměli.fakt demence obzvláště u miliardové firmy!!!

    je to jen názor

    see ya

    Tomáš

  • 4. 11. 2013 22:02

    Lojza Gejza (neregistrovaný)

    tyvoleee :DDDD tak to je narez! ja si to precetl jako zaverecny prispevek a dokonale.. (resp. cetl jsem jenom prvni tri vety v kazdem druhem odstavci, ale stacilo :DD)

  • 6. 11. 2013 11:40

    metalmaus (neregistrovaný)

    Už druhý den se peru s Win8, resp. updatem 8.1 na laptopu. Pominu, že přestože jsem měl již vytvořený účet v Win8, po updatu na 8.1 MUSÍM vytvořit emailový účet (nebo jim sdělit svůj), zadat datum narození a číslo telefonu (bez toho se prostě nedá jít dál). Přestal fungovat TeamViewer, ale hlavně systém vypnul antivir (samozřejmě mě na to upozorňuje vlaječkou v liště), schoval jeho ikonu v systrayi a dokonce mi ani nedovolí spustit aplikaci. Co dalšího se rozhodně nespouštět??!!
    Jen blázen se nechá takhle šikanovat, vytěžovat a otravovat. Windows XP po SP 2 jsem bral, Vista byl děs, v práci jsem monetálně nucen pracovat na Win 7 Pro a to se taky dá, pokud spouštím jen MS Office a AutoCAD. V IE10 radši nic neprohlížím a na ostatní práci mam Mint ve VirtualBoxu. Děsím se dne, kdy se firma rozhodně přejít na Win8.

  • 7. 11. 2013 18:20

    xxx (neregistrovaný)

    Já teda instaloval 8.1 před týdnem a žádný mail jsem nezadával...
    Musíte dát vytvořit nový - a potom se objeví pokračovat bez účtu (jo, intuitivní jako prase).

  • 6. 11. 2013 11:42

    metalmaus (neregistrovaný)

    Hlášení Windows 8.1 přes celou obrazovku není "Zjišťujeme několik věcí", ale "Zajišťujeme několik věcí"