Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Konec přehrávání CD v počítačích? od SHob - Přesně to si myslím. Když už se našel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2001 8:18

    SHob (neregistrovaný)

    Přesně to si myslím. Když už se našel někdo, kdo pokořil ochranu pro DVD, určitě se opět najde někdo, kdo zlomí i toto. Potom se "nový" driver/přehrávač rozšíří rychlostí světla do celého světa a invenstice mamutích audio koncernů do nové ochrany bude opět naprosto zbytečná.
    Ochrana stejně jen znepříjemní život těm, kteří si kupují audio CD legálně, "grabeři" si nějaký ten patch stánou/naprogramují a budou vysmátí.
    Někde sem slyšel takovou glosu na toto téma (není to úplně přesná citace): "Pokud chceme nějaká data ochránit před nelegálním kopírováním, nesmíme je ukládat do digitální formy". Až tohle audio koncerny pochopí, třeba se vrátí k vinylům...

  • 5. 10. 2001 16:21

    Jakub Steiner (neregistrovaný)

    A diky DMCA to bude trestnym cinem (treba ne u nas, ale pak se bat letet do USA). Ano obejit jde vse, ale proc se smirovat s kalenim na spotrebitelska prava, na zaklade predpokladu, ze to stejne nekdo obejde. A uvedomte si, ze grabovani neni nelegalni cinem. Osobne mam celou svoji sbirku CD nagrabovanou a zakodovanou do ogg vorbis. Proc zonglovat s desitkami nosicu, kdyz pevne disky pojmou dnes 100nasobek me sbirky? Je to moje pravo udelat si kopii. A nenasitni molosi typu SONY me o to pravo opet okradaj.