Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kylix (3) - OOP od Jirka - docela nechapu duvod portace takove aplikace na linux,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2002 14:37

    Jirka (neregistrovaný)

    docela nechapu duvod portace takove aplikace na linux, kdyz mame top, ps a lsof.
    ale nekdo ma mozna rad okynka.

  • 30. 4. 2002 15:23

    hugo (neregistrovaný)

    Kylix byl Borlandy vyvinut proto, aby mohli udrzet ci rozsirit urcitou cast trhu, nebot existuje rada firem, vyvijejicich soft pro okna, ktere maji radu programatoru, kteri ovladaji pascal (delphi) a rady (tyto firmy - mozna) by se prosadily i v linuxu. Nemaji prostredky na sehnani novych lid, kteri by pro zakazniky dane aplikace napsali znova v C ci C++ na unixove platforme. Pro tyto firmy je jednodussi a levnejsi koupit kylix a prekompilovat stavajici zdrojaky pod linuxem (netvrdim, ze to je prochazka ruzovym sadem, ale za urcitych podminek to jde), ci novy vyvoj byl byl veden pro obe platformy.
    Kylix nebyl vyvinut pro Open Source komunitu, takze myslim, ze veskera diskuze na tema "Prinos Kylixu pro budoucnost Linuxu" je zcela zbytecna. Borland chce (a je to jeho pravem) vydelavat penize a tudiz i mezi jeho pociny patri tyto veci.
    A strna vyjimek - aplikaci napsanou v kylixu lze sestrelit pomoci kill, vyjimky slouzi k zachyceni neocekavane udalosti - ctu data z databaze a najednou spadne sit - mam na uzivatele vyblit neco jako ORA - 3110 ....
    a nebo ho taktne upozornit, aby zavolal adminovi?