Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Linux očima jeho odpůrců od f - "Windows - operacni system, co se vypina klepnutim...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2005 14:39

    f (neregistrovaný)
    "Windows - operacni system, co se vypina klepnutim na tlacitko Start"

    Par vyhrad:

    1 + 2)

    Pouzivam Debian a apt-get resi vsechno. Kdyz neexistuje balicek tak si ho rad udelam. Aspon to pak pobezi rychejc. A jeste se mi nestalo, ze kdyz neco nainstaluju na windowsy a pak to chci odstranit, ze tam potom nezustanou stopy pripadne nepouzivany knihovny. Proste jakakoli svinstva.
    A kdyz po mne chteji Windowsy kazdou chvilku restart, po jakekoli drobne zmene, tak to me taky dokaze pekne nastvat. Zlatej linux, kde se vsechno da delat za behu. (Az snad na zmenu jadra - ale pokud vim, tak uz se pracuje i na zpusobu, jak zmenit jadro za behu.)

    3)

    Takovych emulatoru je hormada. Nekomercnich i komercnich. A myslim ze koupit komercni verzi nejakeho emulatoru porad vyjde levneji nez licence na windows.

    4)

    No on zase takovy rozdil v ovladani GUI neni. Je to jako kdyz Microsoft obliknul svoje Windows XP do noveho designu. A to ceka i Windows Vista! To vam nevadi? (Rad bych podotkl, ze prvni s okenkama prisel MacOS, pak to od nich M$ odkoukal - jak to bylo s Linuxem, to nevim).

    6)

    Microsoft dominuje, protoze je velkej! A nepredpokladam, ze by se RedHat, Suse apod. mohli rozpadnout. Ze jim hrozi zanik. To je peknej blabol.
    A vite co to je linux stable? Ono se hned nepouziva to co se prave ted doprogramovalo - protoze pak se musi zaplatovat i zaplaty ktere jiz meli neco zazaplatovat!
  • 27. 12. 2005 16:07

    YF (neregistrovaný)
    no ty ses rozepsal pisalku - zakladni praci s windows sem mymu dedovi vysvetlil za asi tyden - jak dlouho by ji to asi trvalo s linuxem? (to sem raci neskousel - chtel bych aby tu muj deda jeste par let byl) - ja myslim ze by se fsecky distribuce meli zacit soustredit na seniory!
  • 27. 12. 2005 19:13

    zz (neregistrovaný)
    pekne moja manzelke som nic nevysvetloval a robi v linuxe jedna basen. maximalne som jej oznamyl aby nebola blba a neklikala na stvrtu ikonku (ako sa casto na "informatike" ucia) ale hladala nieco co sa vola save alebo ulozit. a podobne a nema problemy pracovat v praci na MSwindows+MSoffice doma na gentoo v XFCE4+mozilla+openoffice2.0 ci na mojom Notasi debian xfce4+firefox+openoffice1.2 a kazde nastavene inak. navyse pokial zvladol tvoj dedo pracu vo win za tyzden tak praca v GNOME ci KDE bi mu nezabrala viac casu (na uradoch sa pracovat z windows polka osadenstva uci pracovat z windows uz od doby 3.11 a stale nic)
  • 27. 12. 2005 19:21

    f (neregistrovaný)
    mislim kdybys od zacatku zacal s linuxem, bylo by to stejny
    je prochopitelny, ze se starsi lidi ucej pomalu
  • 27. 12. 2005 19:47

    zz (neregistrovaný)
    prepac ale tyzden je VELMY rychlo.