Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Linux v kanceláři - Otevřete si kancelář od Loric - Proc se porad snazite rozebirat zdali je tohle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2002 11:25

    Loric (neregistrovaný)

    Proc se porad snazite rozebirat zdali je tohle ci ono pouzitelne ci ne.. za par let tu mate .NET, Palladium a TCPA ve vsi parade a pak(za dalsich par let), az GPLko bude v kytkach kvuli nutnosti certifikace cehokoliv, linux pude do kytek (rozumej NELEGALNIHO undergroundu) veskery hardware bude sestavat ze skrznaskrz zasifrovane bonzacke krabicky pripojujici se jako hloupy terminal k .NETu.. pak uvidite, co je to kompatibilita - NULOVA moznost vyberu. Jen si zkuste procist par stranek o vyse zminenych terminech, ctete mezi radky a odhlednete od teto Mrkvosofti (a nejen jejich) diverzifikacni pseudovalce. Poznate to prave peklicko do ktereho se vsichni radostne ritime.. C U in 1984!

  • 15. 11. 2002 11:48

    honza (neregistrovaný)

    1000 % ACK ...ale
    lide jsou jiz takovi. Nekde nahore pise jeden o tech komplikovych dokumentech s vnorenym cislovanim. Jiny zase napsal milion maker apod. Co tim chci rici - ta cela office umoznila lidem, kteri nedokazou vice nez napsat makro ve wordu aby se stali take PROGRAMATORY. A nyni se mohou zucastnit diskuze. A jak psal jiz Milan Kundera, lide musi stat vzdy na nejake strane barikady. A OO je konecne moznost, stat na te DRUHE strane barikady. Proto lide diskutuji o techto volovinach a tvuj prispevek vetsina nepochopi. To by museli totiz myslet a to jak vime boli.

    Co by me ale zajimalo, jaky je tvuj osobni navrh, jak dane problemy resit.

  • 16. 11. 2002 19:20

    .45 (neregistrovaný)

    Certifikace čeho k čemu ??? Tady nějak nechápu "...nutnost certifikace čehokoliv...". Jestli myslíte například požadavky na bezpečnost, požadavky na standardizaci atd., potom nemám obavu o existenci open source projektů, ale čistě firemních uzavřených řešení ano. Nulová možnost výběru, kompatibilita, bonzácké krabičky ? Osobně si nenechám nic diktovat, i když uznávám, že zde je a bude nemalá skupina ovcí, kterým bude vyhovovat vše, co je jim doporučeno jako "nejlepší řešení".

  • 18. 11. 2002 23:48

    xChaos (neregistrovaný)

    me by zajimalo, jak by mi nekdo mohl zpetne zakazat pouzivat muj DNESNI hardware s jakymkoliv operacnim systemem. A pochybuju, ze Cinanym nekdo zakaze vyrabet PC kompatibilni hardware, ktery delaji i dnes. Proste tahle vize je sice lakava pro napsani nejake kyberpunkove sci-fi, kterou bych si urcite rad precetl - ale zajimalo by me, jak si nekdo predstavuje, ze bude Linux zatlacen do undergroundu, kdyz naopak cim dal vic vlad vsude ve svete doporucuje vladnim institucim open source, Linux pouzivaji cim dal vetsi firmy, atd. samozrejme, kazdy kdo pouziva Linux, to dela jiste trochu i proto, ze ma strach z budoucnosti typu 1984 - ale skutecne si nedovedu predstavit, ze by nam nekdo nekdo mohl zakazat Linux pouzivat - alespon ne bez zasadniho odklonu od demokracie k necemu jinemu...

  • 19. 11. 2002 9:10

    Peto_MiG (neregistrovaný)

    Ked sa pozriete na tlaky na zapade, tak obcianske prava su redukovane a coskoro budu celkovo ohrozene, ani demokracia uz nie je "to co byvalo". Samozrejme, vsetko pod heslom "boja proti terorizmu". Ked nam vsetkym aj na zachod namontuju kamery, to este len bude jasotu.