Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Little Inferno: vyměňte televizi za krb od misch - Ehm, skutečný oheň vypadá "trochu" (hodně) jinak než...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2013 10:01

    misch (neregistrovaný)

    Ehm, skutečný oheň vypadá "trochu" (hodně) jinak než na screenshotech. Tohle jsou jen další klasické rozmazané bílo-žluto-oranžové fleky, které se na stěně krbu například rozpliznou místo toho aby po ní stupaly výš, atd.

  • 16. 8. 2013 10:12

    Honza (neregistrovaný)

    Souhlasím, taky si pod pojmem "neuvěřitelně realistická" představuji v dnešní době něco dost hodně jiného. Tohle by se snad dalo nazvat "neuvěřitelně realistická simulace ohně" tak před 20 lety, dnes už ani ne "realistická". Ale chápu, že realisticky simulovat oheň je těžké. Jenom ať autor recenze netvrdí, že se to v tomto případě povedlo.

  • 16. 8. 2013 18:07

    Mintaka (neregistrovaný)

    Možná dřív, než kritizovat autorovo hodnocení ohně jako "realistické" by stálo za zamyšlení, jakou "realitu" má autor na mysli.

    Jestli je například jeho realitou převážně svět na obrazovce/displeji, a tudíž oheň, ve formě "prudké" oxidace hořlavých plynů, je pro něj věc poměrně neznámá, může být jeho hodnocení subjektivně naprosto přesné.

    Mimochodem, různé materiály a formy těchto materiálů hoří dosti různorodě, to ve hře také není příliš zohledněno.
    No a i ten magnet by nakonec mohl hořet, jen by to chtělo trochu jiné podmínky než domácí krbová kamna (neplést s krbem), případně trošku upravené složení toho magnetu.

    :)