Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku LUFS - tak trochu jiný virtuální souborový systém od Radek Dobiáš - Na lufs jsem narazil zrovna v té zmiňované...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2002 2:14

    Radek Dobiáš (neregistrovaný)

    Na lufs jsem narazil zrovna v té zmiňované softwarové sklizni :-))

    Rád bych totiž měl své oblíbené ftp servery namountěné. Dříve (s jádrem 2.4.9 od RH) jsem k tomuto účelu používal ftpfs (modul do jádra) stažený ze sf.net. Ten se mi ale s jádrem 2.4.18 (RH) nepodařilo jednoduše rozběhnout (což možná bude ve mě :-))) ). Krom toho jsem měl z ftpfs špatnou zkušenost. Když bylo na ftpku velké množství nikam neukazujících simlinků (nechci bonzovat ale bylo to ftp.cesnet.cz) tak to prostě a jednoduše sejmulo celej komp (výpisy registrů na obrazovku a pomůže jen reset) (typická nevýhoda jaderného modulu)

    Dál musim říct že s LUFS sem dělal pokusy s verzí 0.3 a novější 0.4 a 0.4.1 jsem ještě nezkoušel.

    U ftpfs sem oceňil, že přímo distribuuje prográmek a skriptík pro automount (automatický mountění a odmountění v tomto případě ftpek) nicméně to zprovoznit s LUFS byla hračka (sice né tak vymakaný, ale zas to trvalo 10minutek).

    Nicméně největší nevýhodu LUFS spatřuji v pomalosti. Protože sedim (jako žába) u zdroje, stahuju z např. ftp.linux.cz kolem 1,34MB/s ani nemrknu. pomocí LUFS to bylo 28,3 kB/s.

    Nicméně od té doby (asi 14 dní) vyšli už 2 nové verze a tak novinkama nemůžu sloužit.

    Mimochodem ftpfs nová verze nevyšla už dlouho.

    Mějte se krásně.
    Radek

    p.s. Můžete mi říct kdo z vás přidává <vtip>ručně</vtip> každou půlnoc novej článek na roota? Nemohli by jste zvolit jinej čas? třeba 5:00. Já pak čekám na půlnoc na článek. Takhle bych si třeba šel dřív lehnout a ráno si přivstal a nespal bych do 11h.

  • 13. 8. 2002 2:49

    OldFrog (neregistrovaný)

    LUFS - nadhera, otestuji posledni verzi a dam vedet, jakou rychlost prenosu jsem nameril.

    MAGICKA PULNOC na ROOTu - jen jestli by to pri presunu z 0:00 na 5:00 nelakalo cloveka stejne bdit... Pri kvalite clanku na rootovi bych se ani nedivil. Tim chci vyjadrit svou pochvalu, pokud by to nekomu v tuto hlubokou nocni hodinu nedoslo.

    Dobrou noc, OldFrog.