Hlavní navigace

Mad Skills Motocross: ztřeštěné závody na motorkách

18. 12. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Přáli jste si někdy sednout do sedla pořádné motokrosové motorky a projet se po trati plné hrbolků, kopečků, údolíček, skokánků a dalších terénních nerovností? Chcete se někdy odreagovat při hraní jednoduché, ale rychlé a zábavné počítačové hry? Pokud ano, Mad Skills Motocross je přímo pro vás.

Mad Skills Motocross (MSM) je hra, která na první pohled připomíná X-moto, co je hra, ve které taky jezdíte na motorce, ale vaším úkolem je sesbírat všechny jahody a dostat se do cíle. Ale MSM je hra čistě závodní, která ve většině případů nemá co s X-moto dělat.

Mad Skills Motocross

MSM je shareware (stojí 19 USD), a tvrdí o sobě, že má přes padesát úrovní. Demo můžete stáhnout na domovských stránkách hry. Pak už stačí rozbalit a spustit binárku msn.sh. V demu nebudete mít možnost hrát všechny úrovně (asi jen jednu pětinu) a taky nebudete moci ukládat úrovně vytvořené v editoru levelů. Ovládání je jednoduché – šipkou dopředu zrychlujete, šipkou zpět brzdíte a postranními šipkami nakláníte motorku. V pozdějších úrovních se ovšem dostanete i k dalším věcem, které aktivujete mezerníkem.

Mad Skills Motocross

Ve hře, jde hlavně o to, abyste předjeli protivníka, ale často se objevují levely, ve kterých je cílem projet trasu v určitém čase, nebo udělat nějaký trik. Za triky ve všech úrovních získáváte hvězdy, které… no, o tom co dělají, jsem se zatím nedozvěděl.

Mad Skills Motocross

Na začátku jsem se zmínil o level editoru, kterým můžete vytvářet vlastní úrovně. Dostanete se do něj jednoduše – a to tak, že v menu stisknete v menu tlačítko editor a pak si můžete upravovat úroveň jak chcete. V horní části editoru najdete menu a v dolní části zas pohled na trať. Na dolní části se vybírají části tratí, se kterými chcete manipulovat a upravovat. Mezi základní upravovací možnosti patří například vytváření kopečků či ďolíků.

Mad Skills Motocross

Grafika hry je z poloviny čistě kreslená a z poloviny vytvořená přímo ve hře jakožto úroveň, která je vytvořena jako jednoduchý objekt s vzhledem dráhy. Ručně kreslené je pozadí a části panáčka, který pokud se nabouráte vypadá velmi podobně jako panáček z X-mota, protože panáček spadne z motorky a chová se jako jednoduchá figurka.

Mad Skills Motocross

Hra běží v Javě, a jak se říká na stránkách hry, připomíná trochu starší herní časy, ve kterých byly největším hitem arkádové hry.

CS24_early

Bohužel, hra nepodporuje síťové hraní, ale jen hra jednoho hráče proti duchovi jiných hráčů(podobně jako X-moto). Pokud bych měl něco k MSM říci, řekl bych, že je to dobrá hra, ale v mnoha věcích nepředčí open-sourcové X-moto. Navíc, když se na MSM podívám, prostě mě to láká porovnávat hru s X-motem.

Hodnocení:
Plusy: docela pěkná grafika, dobrá hratelnost
Mínusy: podobné hry jsou i zadarmo
Verdikt: Mad Skills Motocross je celkově dobrá hra, která mi hodně připomíná X-moto, které je ale zdarma

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku