Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Markus Winand: SQL Performance Explained od Honťa - "Určitě je ale vhodné mít základy pro každou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2013 6:47

    Honťa (neregistrovaný)

    "Určitě je ale vhodné mít základy pro každou používanou technologii a vědět něco i o věcech, které se zrovna ve firmě nepoužívají."

    To je v hrubém rozporu s požadavky firem, jak lze vidět z komentářů, které se ady občas vyskytnou.
    Jakékoliv hlubší znalosti nejsou vítány a jsou zbytečné. Jednak mohou být dotyční lidé s těmito znalostmi chytřejší, než průměrný manažer, což je nežádoucí, a nebo mají přemíru samostatného myšlení, což je taky nežádoucí. Ideální je člověk co umí výborně používat nějakou technologii, moc nekecá a dělá co se mu řekne.

  • 8. 7. 2013 8:41

    Ray (neregistrovaný)

    V tzv. "velkych" firmach jde i o nahraditelnost cloveka. Proto vesmes manageri pristupuji k lidek jako ke kusu dobytka. K cemu je ti nekdo chytrej, kdyz ho pak sejme nekde ponorka na prechodu a ty nemas nikoho, kdo by ho nahradil a projekt timeline jde do ... ? Proto je "lepsi" resit veci hrubou silou, ve smyslu poctu. A proto bych nikdy v takove "firmne" delat nemohl (o: Dokonce jsem zazil, ze firma preferovala kod, co byl napsanej vylozene spatne - ale protoze pouzival jen std. navrhove vzory, mohlo do nej koukat kazde pako. Extrem je pak to, kdyz se pouzivaji JEN navrhove vzory. At zije management :)

    R.