Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Microsoft: Open Source zabíjí intelektuální vlastnictví od Martin - O foukání dýmu Milí přátelé, dovolte abych reagoval na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2001 16:03

    Martin (neregistrovaný)

    O foukání dýmu
    Milí přátelé, dovolte abych reagoval na pár věcí, které se objevily v této diskusi. Polemizovat o Microsoftu na Linuxových konferencích se stalo jaksi módou, a reagovat na prohlášení (jakkoliv hloupá a nejapná) lidí za to placených (rozuměj Mirosoftem) mi připomíná jednu z her divadla Járy Cimrmana. Hovoří se v ní o tom, že kdosi zkoušel foukat dým z dýmky do nádoby s vodou, aby vyzkoušel, zda tím nevznikne zlato. Samozřejmě, že nevznikne a ve hře se říká, že někdo to musel vyzkoušet a říci "tudy ne, přátelé". Připadá mi proto, že srovnávat OS Linux a OS Windows (a vše co se kolem Microsoftu šustne) rovněž jako foukání dýmkového kouře do lavoru s vodou. Myslím si, že (ač oprávněné) protesty a někdy i plky Microsoftu nikdy neublíží a ani ublížit nemohou, poněvadž mu takovéto diskuse dělají neplacenou reklamu. Jemu naopak ublíží aktivity jako LinuxExpo, propracované linuxové distribuce (podle mne je nejpropracovanější SuSE a je mi sympatické svými aktivitami a projekty jako např. ALSA apod.), odborné diskuse a semináře. Zkrátka práce a práce. Jste všichni na této diskusi počítačovými (rozuměj Linuxovými) odborníky. Není Vám líto času, kterým věnujete svým někdy až militantním prohlášením, místo toho aby jste poskytli odbornou radu linuxovým začátečníkům. To je podle mne cesta, která vede pryč z redmondského údolí. A rád bych sdělil zejména těm nejmilitantnějším linuxovým guru, kteří opovrhují GUI , linuxovými začátečníky apod., že ani oni nenosili místo pleny mezi nohama knihu Jemný úvod do Linuxu!

  • 4. 3. 2001 2:42

    Karel VAIGL (neregistrovaný)

    no ono neni az tak pravda, ze by se nikdo nestaral o zacatecniky. pokud vim tak existuje projekt prekladu manualovych stranek (obdoba helpu ;-) jen s tim ze nestaci stisknout F1) do cestiny.
    dokonce na ftp.fi.muni.cz je "temer" prelozena verze linuxu i s instalaci. a v posledni dobre vyslo i nekolik knih o pouzivani linuxu.
    a pokud je zajem je na Webu dost odkazu na kterych se da najit co potrebujete.
    ale to muze byt pouze muj nazor. pro uplnost bych asi mel dodat ze linux uz pouzivam asi 7 let, takze je mozne ze uz lepe vim kde co a jak hledat, ale o tom je cely dnesni svet, vedet kde co najdu a jak moc tomu mohu veritt.