Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku MythTV aneb Linux na televizi v obýváku od iv0 - Seriál článků o MythTV je jeden z nejlepších nápadů, které...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2010 19:07

    iv0 (neregistrovaný)

    Seriál článků o MythTV je jeden z nejlepších nápadů, které jsem v poslední době na Rootu viděl, děkuji pane Stehlíku!

    Kromě výše uvedených nápadů na popis vhodného hardware (ke kterým se také připojuji), by mě zajímalo:
    * Znáte vhodný fan-less frontend (bez ventilátoru) a v jaké kvalitě je takové zařízení schopné přehrávat video (hardwarové vs. softwarové dekódování HD)?
    * Znáte nějaký frontend, který lze namontovat mezi plochou televizi a VESA mount (který drží televizi na zdi), takže je schováno za televizí?
    * Existuje rádiové/blue-tooth/wi-fi dálkové ovládání? A lze rozběhat Follow-me?
    * Jaké je dnes minimum na přehrávání 1080p24 HD videa (blu-ray ripy) resp. je to vůbec možné na linuxu?
    * Jaké jsou možnosti MythTV pro přehrávání hudby (ovládání bez zapnuté obrovské televize nebo projektoru, např. pomocí malého pomocného displeje nebo dálkového ovládání pomocí internetového zařízení, jako je třeba Palm)?

    Děkuji!

  • 6. 1. 2010 10:23

    Kaacz (neregistrovaný)

    * iAtom 330+ION = MB Pegatron za cca 3000Kc se vyrábí jako fanless. FullHD to bez problémů přehraje pomocí HW dekódování přes VDPAU. Odzkoušeno na Prestigio krabičce s iAtomN270+ION. Zátěž CPU: 4% audio (downmix do stereo v TV) a 1% video :-D . Celkově zátěž včetně práce s diskem a zbytek OS 6%+4% na těch dvou hyperthread N270 (270 je singleCPU, 330 je dualCPU). Ty 330 jsou prodáváno jako Asrock krabička se slim-DVDRW nebo slim-BRDcombo, 2,5"HD. Já jdu do vetší krabičky CFI-A8989, normální mechanika (nechci slim), 3,5"HD, + karta PCIE.
    * Je možno použít ty malinké pidikrabičky s obchodním názvel HAL300 ci Prestigio. Ty mají iAtomN270+ION, 2,5"HD a nemaji mechaniku. dají se umístit do držáku chyceného na vesa za monitorem, nevím ovšem, jestli to neplati pouze v případě volného vesa, kdy monitor stojí na noze.
    * nedávno jsem si pořídil jakési USB „FD-MM-RE-SHP Fractal Shape HTPC remote control“, vydává kódy klavesnice, takže se nemusí v OS nic řešit, kromě namapování alternativní sady kláves v Media Center na toto RC.
    * jak jsem již psal, s HW podporou VDPAU ve Nvidia grafické kartě stačí iAtom N270. Pod linuxem s XBMC otestováno na různých vzorcích od hodně komprimovaných až po testovací stream 40mbit s minimem komprese (to je maximum co může vylézt z BlueRay Disku jako obraz dle normy)
    * frontend: MythTV má ošklivé ovládání muziky – neboli jinak: MythTV je špičková věc na NAHRÁVÁNÍ TV, úžasné by bylo zabudovat to s tunerem do NAS zařízení. Jako (frontend) Media Center do obýváku bych použil spíš XBMC. XBMC má dálkové ovládání přes webové rozhraní, existuje docela komfortní aplikace do iPhone/iPod, která toto rozhraní využívá.
    - GeexBox umí TV krátce, ještě jsem netestoval, nelíbí se mi současný vzhled, ale uvidíme co nám předvede s novým xichtem Enna :-). Boxee se taky snaží, ale o tom vím zatím málo.