Hlavní navigace

Nejlepší hry pro DOS podle našich čtenářů

1. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dlouhé zimní večery už jsou skoro tady, tak proč je nevyplnit trochou nostalgie? Dnes si představíme patnáctku herních klasik pro operační systém DOS, které jsou podle našich čtenářů ty vůbec nejlepší. Stačí nainstalovat DOSBox a nechat se unášet na vlnách krásné minulosti… Jdete do toho?

DOS možná není naše nejoblíbenější platforma, ale jedno popřít nemůžeme – vznikly pro něj jedny z nejlepších her, které kdy spatřily světlo světa. Tyto hry navíc můžete díky emulátoru DOSBox bez problémů rozběhat i dnes. Obvykle jsou i snadno ke stažení a vztahuje se na ně termín abandonware – to znamená, že jsou sice stále objektem autorského práva, ale tvůrci ho nevynucují.

Uživatelé našeho fóra nám pomohli vybrat ty nejzajímavější kousky. Ve výběru najdete hry od známých studií jako id Software nebo Blizzard, ale i jednu českou adventuru. Uhádnete, která to je? A víte, jaké závody tu byly před Need for Speed? Také si můžete všimnout, že i když hry nebyly tak graficky propracované, rozhodně nelze říci, že by byly mírné. Brutalitou ani krví se nešetřilo. Která DOSovka je vaším favoritem?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Bývalý redaktor serveru Root.cz, dnes produktový manažer a konzultant se zaměřením na Bitcoin a kryptoměny.