Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Neuniklo vám heslo nebo privátní klíč? Zjistíte to v databázích úniků od deer - Neviete, ci je nejaka moznost v haweIbeenPwned vymazat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 12. 2018 9:58

    deer (neregistrovaný)

    Neviete, ci je nejaka moznost v haweIbeenPwned vymazat zaznam, ked ma to uz nezaujima? Napr. na moj email najde 10 sluzieb, z ktorych bol zaznamenany unik. U vsetkych som uz zmenil heslo alebo vymazal ucet. A tak by som rad tie sluzby v haweIbeenPwned znova rad "resetol" do stavu, ze som OK.

  • 18. 12. 2018 14:19

    mngnt (neregistrovaný)

    1. Ak unikla Tvoja kombinacia mail/heslo z nejakej sluzby, nejde len o to, zmenit to na tej sluzbe, ale HLAVNE o to, zmenit to vsade inde kde tu kombinaciu pouzivas.
    2. k samotnej otazke: Predpokladam, ze by to bolo sialene narocne z technickeho hladiska. Uz takto, udrzovat DB s niekolkymi stovkami milionov zaznamov bude strasne narocne, aj ked je iba v RO.
    3. ak uz raz bola mailovka leaknuta, je najvyssi cas dat jej zbohom. Bude tam zbytocne chodit spam. Na registracie na sluzby idealne pouzivam jednorazove mailovky https://www.sharklasers.com/, pripadne nejake adresy, za ktorymi mi nebude smutno.
    3. Priklad: idem utocit na nejaky zoznam znamych adries, podari sa mi dostat k Tvojmu mailboxu, na haweIbeenPwned mailovku zmenim na neleaknutu (ak mam pristup do mailboxu, mozem to este aj " dokazat") a nadalej si tuto Tvoju mailovku pouzivam, ako sa mi zapaci. Obet (Ty) si to skontroluje, vidi, ze je v bezpeci, nadalej pouziva maily hesla.

  • 18. 12. 2018 17:48

    Rudolf Dvořáček (neregistrovaný)

    "ak uz raz bola mailovka leaknuta, je najvyssi cas dat jej zbohom. Bude tam zbytocne chodit spam."

    Osobne pouzivam freemail, ktery ma velmi dobrou detekci Spamu. Nevidim to jako problem.