Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nextcloud: aplikace pro desktop a chytrý telefon od Jiří Eischmann - Popravdě když už mám Nextcloud, tak mi místo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2021 10:11

    Jiří Eischmann

    Popravdě když už mám Nextcloud, tak mi místo zálohování souboru s kontakty přijde lepší využít předinstalované Kontakty v Nextcloudu a synchronizovat mezi nimi, telefonem a jakýmkoliv jiným zařízením přes protokol CardDAV. Na Androidu na to používám aplikaci DAVx5, kterou Nextcloud přímo doporučuje. Umí taky CalDAV, takže jedním vrzem synchronizuju i kalendáře a úkoly.

    K tomu desktopovému klientu bych ještě dodal, že Nextcloud umí jako vzdálený disk přes WebDAV připojovat GVFS, takže ho pak člověk vidí jako další disk třeba v Nautilu. Osobně mi to vyhovuje víc. Na dostatečně rychlém připojení a s průměrně velkými soubory člověk ani příliš nepozná, že jsou to vzdálené soubory, vyhovuje mi, že Nextcloud je jakési rozšíření lokálního disku místo, aby měl svoji lokální kopii, která zabírá místo, jako je tomu u oficiálního klientu.

  • 8. 4. 2021 14:20

    noob

    Jenom dodám, že na iPhone nebo na BlackBerry funguje synchronizace kalendáře a kontaktů naprosto skvěle i bez jakékoliv aplikace. Stačí přidat calDAV/cardDAV účet.