Hlavní navigace

Novinky na Linux-CD

25. 4. 2001
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Linux-CD přichází s velikonoční nadílkou pro všechny uživatele Linuxu.

Minulý týden byl pro všechny uživatele opravdu štědrý na ohlášené novinky. V neděli byl ohlášen třetí release distribuce Debian Potato 2.2, na Velikonoční pondělí jsme dostali výslužku v podobě nové verze distribuce RedHat 7.1 a na konci týdne svoje oznámení o nové verzi 8.0 zveřejnila i firma MandrakeSoft.

Protože jsme si vědomi toho, že snadná dostupnost těchto nových verzí je důležitá pro to, aby se Linux dále rozšiřoval mezi zájemce v ČR, oznamujeme tímto, že k dnešnímu datu byly přidány výše zmiňované tituly do nabídky služby Linux-CD.

Nejvíce mediální pozornosti v zahraničí bylo věnováno uvedení verze 7.1 distribuce RedHat, která oproti verzi 7.0 obsahuje jádro řady 2.4, aktualizované grafické prostředí KDE verze 2.1.1 a nové grafické nástroje na konfiguraci systému.
Aktuální je také verze zdrojových balíčků a CD Powertools, obsahující další zajímavý software pro verzi 7.1.

Třetí release distribuce Debian 2.2 „Potato“ obsahuje především aktualizace a opravy chyb. Seznam oprav je na URL http://www.de­bian.org/News/2001/20010­417.

root_podpora

Verze s pořadovým číslem 8.0 distribuce Mandrake je oblíbená především díky snadné a bezproblémové instalaci, samozřejmě v češtině, a různým konfiguračním nástrojům a průvodcům. Český překlad tiskového prohlášení o nové verzi naleznete na URL http://www.li­nux.cz/mandra­ke-cz/mdk80_cz.html.

Martin Javorský, tým Linux-CD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku