Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nový Zabbix 5.0 LTS: výrazná změna v podobě vertikálního menu od anonym - Neuvěřitelné co vývojáři Zabbixu dokazují na nekomerčním produktu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2020 14:53

    bez přezdívky

    Neuvěřitelné co vývojáři Zabbixu dokazují na nekomerčním produktu k Monitoringu na PROFI úrovni.
    Upřímně řečeno si nedokáži ani představit použitelnost rozhraní pro Mobil, pokud je Zabbix nasazen komplexně v desítkách ofiko vydaných či dle potřeb upravených šablon, stovkách zařízení - serverů, komunikačních linek či spojů VPN, Wirelessu, atd atd včetně aplikací a dotažen do konce skrze Triggery, až do posílání alertů na mobil či jiná komunikační technická fora a Hlavně - vizualizace na úrovni Map a jejich Screenů v autorotačním režimu. Pak není mobil jako GUI na dohled vůbec potřeba. :-) Ba potřebujete jen nespočet televizí co největšího formátu na zeď, aby Houston, byl jak má být :-) a pokud dobře nastavíte Triggery, tak po odchodu od televizí, stejně víte vše co se děje či naopak neděje :-)

    Dle mých zkušeností, komerční produkty co "cosi" na mobil poskytují (aby vypadali Sexi a Cool), nesahají mnohdy celkově - technicky, implementačně, funkčností, intuitivitou a hlavně nezměrnou flexibilitou, Zabbixu ani po kotníky a stojí nehorázné až ostudné peníze !!!!!!

    Jen tak dále Zabixáři vývojáři, skvělá práce.

  • 13. 5. 2020 20:47

    joshik

    Jo. Měli jsme IBM Tivoli monitoring. Bylo to složité, drahé.. no.. Prostě když jsme chtěli posílat emaily o problémech, tak jsme zjistili, že prý jde o dohledový systém a ten potřebuje někoho kdo dohlíží a prý žádné emaily odesílat nelze. Sice se objevily nějaké workaroundy, ale po půl roce trápení jsme zkusili (r.2011) zabbix a když jsem během víkendu rozchodil základní monitoring desítek serverů a switchů, byl jsem překvapen. Od té doby používáme zabbix devět let a jsme velmi spokojeni. Vývoj za tu dobu pěkně pokročil a zabbix je jen lepší a lepší.

  • 13. 5. 2020 23:38

    Trident

    Tivoli monitoring je v podstate framework. Neco jako tady mas arduino a muzes z toho mit robota cislo pet.
    Takze stejny business model jako SAP.

  • 15. 5. 2020 0:08

    joshik

    Máte pravdu, chyba byla na naší straně. Nechali jsme se zlákat obchodníky IBM, kteří nám na prezentacích ukazovali vypulírovaný produkt, samozřejmě všechno umělá inteligence, a ono to funguje samo...
    No a pak jsme dostali, přesně jak popisujete, něco jako Arduino, s tím že nám na naše požadavky monitoring sítě vytvořili, jenže my nebyli schopni, vyčlenit nějakého člověka, který by se to naučil programovat a spravovat. Samozřejmě jsem se o to také pokoušel, ale když jsem pak vyzkoušel zabbix, bylo to přesně to co jsem potřeboval. Rychle nasaditelné, nenáročné na správu, a oproti IBM Tivoli monitoringu mnohem jednodušší.