Hlavní navigace

O co tady běží?

26. 1. 1999
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na těchto stránkách se budete setkávat hlavně s články o Internetu, Linuxu a informačních technologiích. A protože chceme předejít individuálním dotazům, odpovíme na několik otázek touto cestou.
  1. Co máme rádi?
    Kvalitu a možnost volby.

  2. Co nemáme rádi?
    Lži, placené „objektivní“ recenze a aroganci.

  3. Jaký je náš vztah k Microsoftu?
    Nemáme ho rádi. Ne proto, že je to moderní, ale proto, že se nám nelíbí jeho filozofie „víme co chcete a pokud to nechcete, tak máte smůlu“. Chceme si zvolit platformu, chceme si zvolit operační systém, chceme si zvolit co budeme jíst a kde budeme spát. Konkurence je důležitá a Microsoft se snaží tento základní princip trhu popřít. Z obchodního hlediska je to věc pochopitelná, ale zase až tak o penězích by to na tomhle světě být nemuselo.
    Při tom všem, co zde bylo řečeno se ovšem budeme vždy snažit dosáhnout maximální objektivity a začneme třeba hned tady: klasickou microsoftí myš (tu bez kolečka :) považujeme za geniální kousek hardware.

  4. Jaký je náš vztah k Linuxu, potažmo Open Source Software obecně?
    Je to o tom, že kvalitní a výkonný program nemusí nutně zabírat mnoho stovek megabytů, nepotřebuje k provozu poslední typ procesoru a dokonce může být i zadarmo. Je to o tom, že to jde i jinak – a podle nás lépe.

  5. Jak vidíme budoucnost Internetu?
    Nijak. Koncem roku se ve většině elektronických i papírových periodik objeví mnoho převratných vizí, u kterých bývá fotografie pána v obleku s titulem generální ředitel firmy xxx (dosaď libovolnou firmu z oboru od 1000 zaměstnanců výš). Dozvídáme se, jak již příští rok bude konečně ten pravý pro videokonference, vysokorychlostní připojení pro všechny, virtuální realitu… O rok později se pak od stejných lidí dozvíme, že to nevyšlo, protože… Možná je to tím, že ti pánové už dávno nejsou odborníky na IT, zato umí (někdy) řídit podnik směrem k vyšším ziskům. Nechceme být jako oni – nejsme věštci a u tak dynamicky se měnícího média jako je Internet si netroufáme říct co bude za rok nebo dva.

Tak to jsou některé naše názory. Mohou se vám líbit i nemusí, ale aspoň víte, na čem s námi jste :)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku