Hlavní navigace

Názory k článku Open-source má ve zdravotnictví dveře otevřené, ransomware bohužel taky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2019 16:52

    - -

    "nutno říct, že i vinou konzervativních lékařů"

    Dovedeš si předstvit, co by znamenalo, kdyby v nemocnici kvůli upgradu pár dnů nefungoval rentgen, nebo kartotéka pacientů? Kvůli tomu může někdo umřít.

    Další důvod proč se neupgradují systémy je celková finanční situace nemocnic. Doporučuji podívat se na platy zdravotních sester, či na cenu nových přístrojů.

  • 14. 2. 2019 15:44

    Honzucha

    Ja k tomu jen dodam ze Clinical Trials u zdravotnickych zarizeni trvaji cca 2-5 let. nehlede na to, kdo bude suportovat opensource reseni ve zdravotnictvi a za jakou cenu, ono totiz jas jset napsal, opravdu jde o zivoty. Tedy ono nakonec takjova opensource reseni nejsou o moc levnejsi, protoze 24/7/365 podpora je draha. Dokazi si predstavit opensource/openhw reseni u jednoduchych pristroju, jako treba pumpa ke kapacce, nejake senzorove platformy a elektronicke protezy napriklad, jenze to jsou veci co zrovna nejste schopni vyvyjet, bez patricnych znalosti. Informacni systemy jsou mozna take jedna z cest kde by se opensource mohl uchytit, ale opet k tomu musi byt dodana komercni sluzba podpory.