Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ovládání Apache a autorizace od Zero - Pro spuštění démona webserveru spustťte httpd bez parametrů....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2007 8:51

    Zero (neregistrovaný)
    Pro spuštění démona webserveru spustťte httpd bez parametrů.
    Pre spustenie demona sa da pouzit aj httpd start
    Použijete unixovou fintu se zpětnými uvozovkami: #kill –TERM `cat /apache/logs/httpd.pid`
    podla mna je jednoduchsie napisat httpd stop a nasledne pre restart httpd restart
    Autentizace se týká vždy konkrétnho adresáře, takže se v konfiguračním souboru uvádí mezi "značky" <directory> a </directory>.
    Preco toto pisat v httpd.conf efektivnejsie je pouzivanie .htaccess
    My začneme pro jednoduchost typem Basic, i když to není to příliš bezpečný způsob ověřování. Heslo se před přenosem nešifruje a posílá se internetem jak plain text.
    No a co takto pouzit https??? ak uz niekde pristupujem pomocou tejto metody, tak ma to vzdy presmeruje na zabezpeceny http protokol... Inak je to vcelku dobre, len tieto nepresnosti by ste mojli upravit...
  • 12. 2. 2007 12:23

    Quip (neregistrovaný)
    A co je na .htaccess efektivnejsiho? Asi jste moc necetl manual a upozorneni, ze pouziti (samotne povoleni pouzivani) .htaccess snizuje vykon diky vyhledavani tohoto souboru v kazdem adresari cesty k souboru pri kazdem requestu.
    Takze "efektivnejsi" tak mozna v tom, ze nemusite restartovat Apache, ale nikoliv pro nasledny vykon systemu.
  • 12. 2. 2007 12:58

    Logik (neregistrovaný)
    Ahoj,
    tady nejde až tak o to, která metoda je vhodnější (je-li na serveru více uživatelů, tak to třeba přes konfiguák moc dobře nejde - každej nejni root). Tady jde o to, že autor napíše jednu metodu a o ostatních se vůbec nezmíní (nezná je?). Možná díky tomudle seriálu (teda jestli autor nezmění přístup) si někdo apache nakofiguje, že i bude běžet, ale apache se pomocí něj nenaučí (nebo se ho naučí z diskuse :-)).

    Ale je pravda, že od minule to pokrok je... :-)

    Hezký den,
    Matyáš
  • 12. 2. 2007 13:15

    Zero (neregistrovaný)
    Ano to s efektivitou mate pravdu (dokumentaciu som cital), ale ja som to myslel tak ako sa to pise vyssie... Zle som sa vyjadril :)