Hlavní navigace

Názor k článku PoEtický dům: napájíme po ethernetovém kabelu od Ondřej Caletka - Četl's vůbec ten článek, nebo komentuješ jen na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2016 9:56

    Ondřej Caletka

    Četl's vůbec ten článek, nebo komentuješ jen na základě perexu? Odhaduji to druhé, protože první dvě věty tvrdí totéž, co článek.

    Ke tvrzení, že páry jsou od sebe galvanicky odděleny, doporučuji prostudovat první obrázek pod nadpisem „Co přesně se zničí“. Svedení přes čtveřici 75ohmových rezistorů na společný uzel je opravdu něco jiného než galvanické oddělení.

    To, že 100Mbps síťovka se pravděpodobně nezničí, je opět napsáno v článku. Není ale pravda, že tyhle dva páry nejsou vyvedeny, jsou téměř vždy (pokud výrobce nešetří na barevných kovech) připojeny na Bob Smith termination circuit, což je terminus technicus pro čtveřici 75ohm rezistorů a oddělovací kondenzátor – příklad provedení.

    A k té gigabitové síťovce: Je úplně jedno, na které straně trafa se co přepálí, tak jako tak, je výsledkem nefunkční síťová karta. A k dlouhodobosti používání: Při zapojení zdroje 24 V bude na zakončovacích rezistorech výkonová ztráta 4 W. To ty titěrné SMD odpůrky vydrží maximálně pár desítek sekund.