Hlavní navigace

Postřehy z LSM v Bordeaux - Přišel jenom jeden

7. 7. 2000
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak jsme vás již informovali konala se v rámci free softwarové konference v Bordeaux prezentace projektu Free software pro slepé a těžce zrakově postižené.

Každý topik má k dispozici svojí místnost, kam zájemci mohou přicházet a diskutovat s vedoucími topiků o danné problematice. Kromě toho se také konají jednorázové přednášky. Právě takovou přednášku měl i projekt Free software pro slepé a těžce zrakově postižené. Nejprve to vypadalo, že to bude totální fiasko, že nikdo nepříjde. Nakonec se však situace „radikálně“ obrátila a přednášce, kterou měl v amfiteatru univerzity Bordeaux Jan Buchal, byl přítomen jeden, pouze francousky hovořící posluchač! :-(

Přemýšlel jsem o tom, zda je to možné považovat za úspěch či neúspěch. Není to ovšem ani jedno, ani druhé. Je to prostě realita, která odráží stav ve světě lidských hodnot. Na vině ovšem nejsou pouze lhostejní vidící, ale také málo se snažící nevidící. Bude-li ovšem každá ze zúčastněných stran čekat na to, až se něco pohne tam naproti, pak se těžko někdy něco změní.Kromě „povedené“ přednášky však mohu říci, že tu a tam nás v naší místnosti, kde máme možnost předvést kompletní instalaci Linuxu pro nevidící, navštíví jednotlivci, kteří se živě o problémy zrakově postižených zajímají.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku