Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Poznámky: pořádně, efektivně a v počítači od Matěj - No, já se teda musím přiznat, že jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2011 10:43

    Matěj (neregistrovaný)

    No, já se teda musím přiznat, že jsem si zkoušel vést poznámky v Pc mnoha způsoby naskrz operačními systémy (win, linux), pokaždé jsem došel k závěru, že papír je prostě papír :-). Netrávím celé dny u pc, a když si něco potřebuju připomenout, tak ho nebudu zapínat jen kvůli poznámkách. Samozřejmě, kdo dělá u počítače od rána do večera a od večera do rána, tam to má smysl :-)

  • 4. 5. 2011 11:31

    tiež Matej (neregistrovaný)

    Ja som skôr fascinovaný, ako sa niekto vie stať otrokom poznámok. Celkom ma zaujímalo, čo si ľudia do poznámok píšu, že ich potrebujú mať dokonale spravované a synchronizované.

    Ja si viem predstaviť dva typy poznámok: žltý lístok, pripomínajúci mi, že mám niečo urobiť (nanajvýš kalendár, ale nie som taký metodický, že by bavilo si robiť plány mesiac vopred), alebo poznačenie nejakého nápadu, u ktorého nemám možnosť/čas ho vpísať tam, kam patrí (na to zas stačí ľubovoľný dokument.

    U oboch typov nevidím význam mať stovky takýchto poznámok a nejako zložito ich administrovať. Áno, na väčšinu z nich je dobrý papier, v digitálnom svete sa často hodí troška nápaditosti - napr. pri odchode z práce mám nápad, ktorý chcem doma rozvinúť, tak si ho pošlem mailom. Ale ak ho nevyužijem hneď, určite ho nepotrebujem skladovať s tisícmi ďalších nápadov v nádeji, že raz si ich všetky prečítam.

    Inak dnes mám možnosť nechávať si dokumenty otvorené celé týždne, v browseri mať zapamätanú reláciu so stovkou tabov + bohatou zbierkou bookamarkov, na ktoré sa aj tak nikdy nepozriem... Načo ešte ďalší program?

  • 4. 5. 2011 11:48

    pssp (neregistrovaný)

    Pouzivam Evernote. Ukladam si tam:

    - pracovny dennik, kam si zapisujem, co som pocas dna riesil. Velmi sikovne pri vyplnani kadejakych timesheetov. Tiez sikovne na rychle vyhladanie nejakeho riesenia z minulosti

    - podobne "denniky" si pisem pre dalsie sukromne projekty, opat, aby som videl progres, vedel co som riesil, atp.

    - do specialneho notebooku si ukladam naskenovane dokumenty (zarucne listy, niektore navody, faktury, podklady k danovemu priznaniu, atp.)

    - dalej vsetky poznamky typu "rozne napady", "research pri hladani bytu", zoznam cedeciek, zakupene registracne kluce k softverom, rozne drobnosti ktore som pracne hladal na webe (napr. ako rozchodit Apache na macos spolu so Zend Debuggerom v 64bitovom rezime)...

    proste vsetko co sa moze este niekedy zist, a ja to chcem mat 1) zozalohovane a 2) k dispozicii na vsetkych pocitacoch ktore pouzivam davam do mojho Evernote konta.

  • 4. 5. 2011 12:13

    tiež Matej (neregistrovaný)

    Hm, v práci musím denník viesť povinne, a píšem ho raz mesačne :-) Vidím, že každý človek je iný, sú aj metodickejší ako ja.

  • 4. 5. 2011 17:22

    bez přezdívky

    No, pokud jde o mne, tak momentálně mám Zim plný všelijakých návodů a howto. Především v rámci Linuxu, protože když potřebuji zprovoznit nějakou věc (např. možnost používat USB zařízení ve virtualizovaném OS ve VirtualBoxu na Debianu), na rozdíl od Windows nemám k dispozici instalátor, který by to nastavil (výše zmíněná věc automaticky funguje v Ubuntu, ale na Debianu je potřeba přidat řádek do fstab souboru), ale musím si sám ručně upravovat konfigurační soubory s přesnými instrukcemi, přičemž osobně jsem člověk s naprosto mizernou pamětí (úkoly řeším použití logiky, ne pomocí stovek našprtaných příkladů a knih; učím se obecné řešení, ale ne exaktní informace), takže nějaký nástroj, kde si rychle a snadno mohu přidat takové návody, organizovat si je (kromě Linuxových návodů tam mám OS nezávislé; programátorské, webmasterovské, LaTeXové a i takové jako je filler list Naruta nebo jak si chci nalevelit... eee, to je jedno :3) je velmi příjemné a zjednodušující :3.

  • 4. 5. 2011 21:27

    w4rr10r (neregistrovaný)

    Otrokem poznámek nejsem, ale přeci jen... co si nenapíšu, to nevím.

    Nějak potřebuju synchronizovat poznámky mezi laptopem, telefonem a desktopem. Asi zkusím ten dropbox... ale neexistuje něco podobného?