Hlavní navigace

Pozvánka na InstallFest 2003

24. 10. 2003
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Studentská Unie ČVUT – klub Silicon Hill si vás dovoluje pozvat na třetí ročník semináře InstallFest, konaný ve dnech 1. a 2. listopadu 2003.

InstallFest je dvoudenní odborný seminář zaměřený na operační systém GNU/Linux. Je určený pro začátečníky a jeho cílem je pomoci jim naučit se využívat GNU/Linux jako plnohodnotný operační systém. Program semináře je rozvržen do dvou dnů. Konat se bude v přednáškovém sále D1 Stavební fakulty ČVUT v Praze 6-Dejvicích.

První den je zaměřen na seznámení s aplikační základnou a porozumění filozofii práce a odlišnostem od operačního systému Microsoft Windows. Druhý den je rozdělen na přednáškovou a instalační část. Přednášky jsou zaměřeny na architekturu a konfiguraci systému. V instalační části bude návštěvníkům poskytnuta pomoc s instalací některé z rozšířených distribucí na jimi přinesené počítače. Souběžně bude v přednáškovém sále na dataprojektoru demonstrována instalace a předvedena řešení obvyklých problémů.

Další informace a detailní program InstallFestu je možno nalézt na www.installfest.cz

CS24_early

Studentská unie (SU) ČVUT je nezisková organizace, pořádající nejrůznější kulturně-vzdělávací akce pro akademickou i neakademickou obec. Stránky Studentské unie jsou na www.su.cvut.cz.

Klub Silicon Hill je klub SU ČVUT provozující počítačovou síť na studentských kolejích ČVUT v Praze na Strahově. Tato síť je jednou z největších ve střední Evropě a na svých serverech a routerech využívá výhradně GNU operačních systémů s jádry Linux/*BSD. Domovská stránka klubu se nalézá na www.sh.cvut.cz.

Byl pro vás článek přínosný?