Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč se Mozille přestává dařit? od caine - Momentálně používám oba prohlížeče, protože ani jeden není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2011 13:31

    caine (neregistrovaný)

    Momentálně používám oba prohlížeče, protože ani jeden není ideální (bohužel).

    Firefox používám několik let, ale poslední dobou ztrácí dech, je příšerně pomalej v porovnání s chromem (renderování stránky, js, start, atp.) a všechno jede v jednom vlákně, takže když na jednom tabu zatuhne např js, FF je nepoužitelnej.

    Další věc, kterou z chromu u FF postrádám, je možnost mít spuštěný naráz normální a anonymní režim. To se hodí např, když spouštím různý časově náročnější stránky/skripty z jedný stránky, v chrome nemusím čekat, než první doběhne, a jednoduše to paralelně spustím v anonymním režimu.

    Hlavní devizou FF bývalo hodně doplňků, což se poslední dobu taky mění, a to nejen díky jejich "zrychlenýmu" verzování a s tím spojenou nekompatibilitou, ale taky s tím, že chrome jich začíná mít o hodně více. Nemluvě o tom, že pro instalaci zpravidla není v chromu potřeba restartovat.

    Naopak, co mi u chromu nesedí, je UI, který je na můj vkus až moc jednoduchý, a absence Firebugu. Jsou tam sice nástroje pro vývojáře, ale práce s nima není tak pohodlná, jako tomu je právě u Firebugu.
    A nebýt právě těchto dvou nedostatků, tak používám chrome jako hlavní:)

  • 15. 11. 2011 14:08

    hawran.diskuse

    Mi spíše vadí (vadilo?) ten překotný vývoj verzí firefoxu, kdy s každým novým upgrade přestává(al) fungovat spousta doplňků.

    I z tohoto důvodu jsem s každým upgrade nějakou dobu čekal ...