Hlavní navigace

První komerční hra pro Linux

29. 1. 1999
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po vlně portací softwaru předních světových firem do prostředí Linuxu, přichází tato móda posledních měsíců i do herního průmyslu. První vlaštovkou je populární adventura Civilizace - tentokrát ve třetím pokračování s názvem Civilization: Call To Power.

Firmy Activision a Loki Entertainment Software oznámily veřejnosti, že se dohodly na portaci hry Civilization: Call To Power pro operační systém Linux.

Firma Loki Entertainment Software, která se právě na portace her do Linuxového prostředí specializuje, obdrží podle dohody originální zdrojové kódy, aby se hra v ničem nelišila od své předlohy na PC. Linuxová verze samozřejmě bude zahrnovat veškeré žhavé novinky: nové nástroje, nové zvuky, novou grafiku a další – stejně jako její předloha pro platformu PC.

Civilization: Call To Power se tak stane vůbec první prodávanou hrou pro Linux. V současné době probíhá testování beta verze za pomoci dobrovolníků, kteří byli vybráni z 20.000 zájemců. Podle plánů všech zúčastněných by Linuxová verze měla výjít souběžně s verzí pro PC na jaře letošního roku.

Nejnedočkavější fanoušci tohoto typu her si ji mohou objednat již nyní na této adrese za $49.99.

Tabulka č. 1

      


© Activision

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V roce 1998 jsem s Michalem vymyslel a založil Root.cz. Poslední článek na Roota jsem napsal v roce 2007. Teď píšu spíš na tomaskrause.cz a tvořím si bitcoinvkapse.cz.