Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Quake2 od radsej nezverejnim - Caute vsetci, za tento prispevok ma tu asi roznesiete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2003 9:32

    radsej nezverejnim (neregistrovaný)

    Caute vsetci,

    za tento prispevok ma tu asi roznesiete na vsetky strany, ale co uz...
    Podla mna najvacsi problem je v tom, ze na linux neexistuju piratske hry. Povedzme si to na rovinu: kolko ludi ma na to, aby kazde dva tyzdne vyhodilo do eteru 2000 korun? (ci uz SKK alebo CZK, to je jedno), alebo kolko taka nova hra stoji..
    A vsetky keci o tom co vsetko ide na wine a na wineX, ktory je mimochodom plateny (ok, okrem CVS ak sa nemylim, ale komu sa s tym chce babrat) by som zhrnul asi takto: to malo originalnych hier co mam doma mi ako - tak pod wine ide, ale drviva vacsina tych ostantnych (ak nie vsetky) nejdu. Takze by som to zhrnul asi takto: ked sa bude piratcit aj na pre linux, a ked bude instalacia hier pod linuxom vyzerat ako pod windowsami (vid install half life pod wine - to je parada), tak potom sa stane windows totalne irelevantnym OS. Ale dovtedy, hry jedine pod windows 98.


    p.s. a nechcem pocut nic typu ze quake 3 mi ide atd.... ano ide. ked si za to dal plnu cenu a nie cenu prazdneho media :-)

  • 18. 8. 2003 18:31

    PeS (neregistrovaný)

    Problem je,ze prave tenhle pristup je to nejhorsi co muze byt,protoze linuxovy trh neni tak silny aby utahl krome platicich hracu i takove jako jste vy. A to ze vy nemate pristup k tem hram zdarma nerika nic o jejich dostupnosti/nedostupnosti pro komunitu. Snadnost ziskat hru pro linux stejna,oproti windows tu naopak nejsou vychytavky na kontrolu CD media (cd key ale u nekterych her je).
    Co se tyce instalace,videl jste nekdy nejakou instalaci takove hry od Lokigames? Nebo novejsich her ktere prave instalator od loki pouzivaji (at uz Majesty gold od linuxgamespublishing nebo napr. Enemy Territory)? Myslim,ze vic graficke to vubec neni potreba.
    Do budoucna uvidime jak se bude hram na linuxu darit,snad uz nebude dalsi pripad "vytunelovanych" lokigames.