Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rolling updates v Ubuntu: zatím ne, přineslo by mnoho problémů od Rax - Velký počet update zlikvidoval u všech Linuxů šanci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2013 8:05

    Rax (neregistrovaný)

    Velký počet update zlikvidoval u všech Linuxů šanci na větší nasazení. U konkurence máte šanci kolem 80 % že pojede software starý i 10 let, v Linuxu máte někdy potíž něco rozběhat již po půl roce. Představa že se to bude aktualizovat prakticky denně je z tohoto hlediska přímo šílená.
    Rolling updates je použitelné skutečně jenom pro ty ledničky, kde běží jenom internetový prohlížeč a emailový klient.

  • 30. 1. 2013 8:48

    j (neregistrovaný)

    To nema nic spolecnyho s mnoztvim aktualizaci, to je ciste o debilech, kteri neustale neco rozbijeji.
    Kuprikladu fake raid 5 sel naposledy primontovat 2.6.18 ... jo, jasne, vim ze to sebou nese spoustu potizi, ze to spouste lidem zlobi ... ale kua spousta lidi ma dualboot a fungovalo jim to.

    Nebo http://www.freedesktop.org/wiki/Software/systemd/PredictableNetworkInterfaceNames
    Fakt uzasny ... jasne, mozna to opet ve spousta situaci zlobilo, ale sposuta lidi to proste fungovalo (mluvim o prejmenovani/pri­deleni fixniho ethX podle MAC) ... mno a prijde debil, co si rekne, ze to proste odstrani a poserte se vsichni ...

  • 30. 1. 2013 8:56

    Rax (neregistrovaný)

    To je přesně ono, takové věci se prostě nemohou stávat jen tak ze dne na den, ale tak nejvýše 1x za 2 roky a to ještě při jasně definované situaci, třeba při přechodu z Ubuntu 20 na Ubuntu 21.

  • 31. 1. 2013 21:10

    Trident (neregistrovaný)

    Lepe bych to nenapsal. Jen snad jen ze nez o idiocii tak se jedna o typicke sociopaty.

    Podobne rozbijeni IMHO nahrava komercnim unixum pripadne BSDckum. Tam nemaji lidi totiz neustaly pocit ze je nutny neco rozbit k projeveni inovativnosti.

  • 30. 1. 2013 21:01

    Trident (neregistrovaný)

    Co se tyce binarni kompatibility tak tak docela dobre se drzi v tomhle ta Power unixova zombie od IBM. Oralis ted kravi kde muze. Drive se clovek mohl spolehnout ze na soft nebude muset tak 5-7 let hrabnout (migrace ze starych systemu atp.) a pobezi. Kolikrat nemate zdrojaky a nelze to prekompilovat.

    Na kritickych systemech z velkeho zeleza nam bezi 15 let ten samy soft a zatim vyjma pridani meny euro tusim zadna velka modifikace nebyla;) Ten soft pamatuje derny stitky a cast jsou puvodni binarky.

    Linux neni system ktery by drzel binarni kompatibilitu. Tak to bylo receno na zacatku vyvoje a tak to je a bude. Se vsemi vyhodami a nevyhodami. Ta informace tady byla a je. Pokud potrebujes binarni kompatibilitu drzet tak zvol jiny system. Je jich na trhu kybl.

    Co mne vic vadi momentalne na vyvoji linuxu tak je ze dost kravi hippie vyvojari a cpu jeje bejby kuul vsechen bordel jde do jadra. Je tam tolik zmen ze to zacina stvat i hardcore linuxaky. Sotva se neco trochu ujme uz to nahrazuje dalsi o rad veci kravina.

    Fajn. Clovek si rekne aspon desktop. Jenomze do toho prijde lennartovina s kravaaudio, ruzovoucti desktopari kteri si pletou pc s tabletem a cely to zavrsi ubuntaci ktery pusti kazdou unstable ruzovou hejblovinu do distra. A ze maji dva roky neaktualizovany libky kvuli kterym nepripojim prehravac to nikoho netoci. Pak prijde network manager,kravahi a jiny kvuli kterym se clovek musi ucit konfiguraci od zacatku a jeste to blbe funguje. Klobouk dolu Simerdovi ze se snazi puvodni dobrou myslenku dotahnout do behatelnyho stavu.

    A by default to zavrsi nouveau driver a hippie co si mysli ze z fleku provedou reverse engineering reseni na kterym pracovali a pracuji nejen vyvojari ale i cele tymy vedcu.

    Vazne uvazuji o navratu k BSD. Situace s ovladaci neni tak spatna jak byla pred lety a pokud nepotrebuje clovek stoprocentni funkcnost vseho hw vcetne rizeni spotreby tak pozitelny je. A navic ma odladeny poradny filesystem.

  • 30. 1. 2013 23:54

    lambda (neregistrovaný)

    amen

    +1e6**1e6