Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Šablony stránek pro Zope: úvod od Alesak - No nevim jestli mi tam neco uniklo, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2003 0:31

    Alesak (neregistrovaný)

    No nevim jestli mi tam neco uniklo, ale stejneho efektu (tedy spojeni dat se sablonou) muzu dosahnout i prez XSL styly. Aplikace jednoduse vyleje data v XML (nemusi jit do souboru, staci kdyz to bude v nejakem DOM stromu) a sablona bude psana v XSL (opet muze viset v pameti v DOMu). Tohle reseni ma navic vyhodu v moznosti rozsireni o dalsi sablony (treba vystup pro tiskarnu s pouzitim XSL:FO, nebo vystup do TeXu, nebo do WAPu (kdyby ho nekdo pouzival), nebo celkem kamkoliv jinam.. ). Efektivita nebude IMHO o nic horsi nez s nejakym ZOPEm nebo JSPckem, XSLT procesory jsou -diky Bohu- k dispozici i napsany v <flame>jazycich pro normalni lidi</flame>.

  • 20. 4. 2003 1:47

    Cohen (neregistrovaný)

    K tomu mam jenom drobnou poznamku. Z vlastnich testu jsem rozhodne nedospel k zaveru, ze by XSLT bylo neco, co se da po strance vykonu nasadit na noncoffee-time pouziti ;-).

  • 21. 4. 2003 0:52

    Alesak (neregistrovaný)

    Ja jsem si delal taky svoje testy, i kdyz pochopitelne zalezi na komplikovanosti sablony, ktera podle meho v mem pripade nebyla nijak vysoka, ale zkratka u me dopadly az prekvapive dobre. Pouzival jsem obycejny libxml2&libxslt (ten standardni program na transformace se tam jmenuje myslim 'xsltproc'). Ale divil bych se, kdyby mel ZOPE nejaky supr-trupr optimalizovany vyplnovac sablon. Me se na tom reseni libi predevsim to striktni oddeleni dat a vzhledu, odstraneni redundanci (v datech) a tak..