Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 9. 2010)

1. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná středeční sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes budeme anotovat texty, podíváme se na androidího kecálka, překonvertujeme hudební galerii a nastavíme si ověření pomocí otisků prstů. Nebude chybět ani blbinka.

Whyteboard

Whyteboard je nástroj pro anotace. Jinými slovy dopisování poznámek k již existujícím dokumentům. Podporuje formáty PDF a PostScript (+ pár obrázkových). Poznámkovat potom můžete podobně jako v (snad každému známém) malování. Prostě text, štětec, kyblík a barvičky. Potěší neomezené undo/redo, editace v několika tabech, česká lokalizace a podpora jak Mac OS a Linuxu, tak i MS Windows. Dodám jen, že implementační jazyk je zde Python.

whyteboard.org, 0.41, GPLv3

Yaaic

Vlastníky chytrých telefonů s Androidem možná potěší Yaaic. Tento povedený IRC klient kromě příjemného vzhledu a ovládání vlastní androidím aplikacím nabízí vše, co byste čekali – SSL, připojení k více serverům zároveň, ikonky, všemožné kódování (pokud by Vám nevyhovovalo implicitní UTF-8) a slušnou řádka příkazů. Mezi pozitivy musím zmínit, že projekt je relativně živý. Akorát přes léto se toho moc nestalo. Uvidíme, zda se opět vrátí do rychlého tempa -  každý týden nové vydání.

www.yaaic.org, 0.5, GPLv3

Flac2all

Flac2all je vícevláknový konvertor formátů. Při paralelní konverzi z formátu FLAC do OGG/MP3 dokáže vytížit i procesory s větším množství jader. Kopíruje také adresářovou strukturu a pochopitelně i tagy. Novinkou ve verzi 1.2.717 je kopírování souborů v jiném formátu než FLAC bez konverze do nové adresářové struktury.

http://www.ziva-vatra.com/index­.php?aid=23, 1.2.717, GPL

Fingerprint GUI

Fingerprint GUI je sada desktopových nástrojů pro práci s otisky prstů. Otisky lze jednoduše naskenovat, porovnat a nastavit autentizaci přes PAM. Součástí balení je i aplikace fingerprintIden­tifier pro shellové skripty. Projekt je založený na knihovně libfprint.

CS24_early


www.n-view.net/Appli­ance/fingerprin­t/, 0.15, GPLv3

Blbinka

Žijete také život programátora?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

David Kovalský pracuje na pozici Technical Lead pro firmu Red Hat. Tam se zabývá oblastí Quality Assurance. Pro Root.cz píše články o novinkách ve světě svobodného softwaru.