Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (12. 9. 2012)

12. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes vytvoříme jednoduchou animaci pomocí programu Stopmotion. Budeme blogovat s GNOME blog a milovníci hlasových komunikačních programů možná ocení Mangler. Majitele Ubuntu na e-maily upozorní Unity Email a na závěr vás čeká tradiční blbinka.

Stopmotion

Vytvořit stop-motion animaci není v dnešní době digitálních foťáků a kamer žádný problém. Jedná se vlastně o kolekci obrázků, které při spuštění za sebou vytvoří krátký film. Problém ovšem může nastat ve chvíli, kdy chcete vytvořit na první pohled naprosto plynulou animaci bez chyb. K tomu vám může dopomoci program Stopmotion. Při vytváření vašeho filmu vám postačí webkamera. Pokud vám ale záleží na větší kvalitě snímků, můžete importovat i adresář s již nafocenými obrázky. Velkou výhodou Stopmotion je, že se poslední obrázek zprůhlední a za ním běží v reálném čase náhled z vaší kamery. Můžete tak snadno navázat na další snímek.

Softwarová sklizeň (12. 9. 2012)

linuxstopmotion.org/, 0.6.2

GNOME blog

Majitelům blogů, které nebaví se neustále přihlašovat do webového prostředí, aby publikovali své články či příspěvky, se může hodit jednoduchý program GNOME blog. Nenabízí moc funkcí, a proto najde uplatnění spíš v publikování krátkých příspěvků či zpráv, které nevyžadují moc úprav. Spolupracuje s populárními blogovacími systémy jako Blogger nebo Wordpress. V jednoduchém editoru můžete snadno přidávat odkazy. Psát tučným textem nebo použít kurzívu.

Softwarová sklizeň (12. 9. 2012)

projects.gnome.org/gnome-blog/, 0.9.1

Mangler

Používáte-li hlasový komunikační program Ventrilo, mohlo se vám někdy postesknout po kvalitním linuxovém klientu. Mangler vyniká jednoduchým uživatelským rozhraním a je dokonce portován i na mobilní operační systém Android. Může se tak jednat o velmi dobrou alternativu ke Skypu nebo ho lze využít při hraní online her.

Softwarová sklizeň (12. 9. 2012)

mangler.org/, 1.2.2

Unity Mail

Unity Mail využijí uživatelé Ubuntu s grafickým prostředím Unity. Jedná se o velmi užitečný indikátor e-mailu, který váš webový email lépe integruje do grafického prostředí. Unity Mail je velmi dobře zasazen do grafického prostředí Ubuntu a decentně upozorňuje na každou příchozí zprávu. Při kliknutí na ikonku se automaticky otevře webový prohlížeč a automaticky se přihlásíte do svého e-mailového účtu. Vše naprosto jednoduše a bez průtahů.

CS24_early

Softwarová sklizeň (12. 9. 2012)

launchpad.net/unity-mail, 0.92.3

Blbinka

Návod, jak si udělat Minecraftí kostým.

Byl pro vás článek přínosný?