Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 2. 2013)

13. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na novou verzi kancelářského balíčku LibreOffice a upravíme prostředí Unity, aby lépe vyhovovalo našim představám. Vypneme počítač na minutu přesně, poslechneme si CD a povíme si o projektu, který může zvrátit rovnováhu sil v celém vesmíru.

LibreOffice 4

Vyšla nová verze kancelářského balíčku LibreOffice. Verze s pořadovým číslem 4, kromě vyladěnějšího uživatelského prostředí vylepšuje i práci s obrázky v dokumentech. Můžete lépe tvořit myšlenkové mapy a bylo přidáno i několik nových šablon do prezentací. Znatelné změny doznala i vizuální prezentace a image celého projektu, která se teď tváří mnohem profesionálně, viz oficiální stránky.

Softwarová sklizeň (13. 1. 2013) - obrázky

libreoffice.org/, 4.0

Unity Tweek Tool

Unity Tweek Tool vám velmi detailně umožní nastavit aktuální prostředí Ubuntu Unity. Ač se zprvu může jevit většina možností nastavení spíše vizuálního charakteru, některé dokáží Unity dostat pro vás ještě do použitelnější podoby. Obzvlášť co se týče chování oken v systému. Například rolování nebo přesun ovládacích prvků z okna z levé strany na pravou.

Softwarová sklizeň (13. 1. 2013) - obrázky

launchpad.net/unity-tweak-tool, GNU GPL v3

Power-OFF

Jedná se o uživatelsky nenáročný časovač vypnutí vašeho počítače. Uživatelské prostředí je velmi primitivní a lze v něm nastavit pouze čas, za jaký se váš počítač automaticky vypne. Pro běh programu jsou nutná administrátorská práva.

Softwarová sklizeň (13. 1. 2013) - obrázky

launchpad.net/ubuntu/gutsy/lpi­a/gshutdown/0.1–0ubuntu1, 0.1

KsCD

KsCD je přehrávač CD pro grafické prostředí KDE. Velmi se podobá takovému rádiu v autě. Moc funkcí od něj čekat nemůžete. Zvládá přehrávat pouze skladby náhodně či opakovat CD. Má velmi příjemnou a svěží vizuální podobu. V konkurenci však zaostává. Do karet mu hraje snad jen jednoduchost.

CS24_early

Softwarová sklizeň (13. 1. 2013) - obrázky

www.kde.org/applications/mul­timedia/kscd/

Blbinka

Komunita nadšenců se konečně pustila do velkolepého projektu. Podobně jako kdysi na Národní divadlo se sbírají peníze na postavení Hvězdy smrti.

Byl pro vás článek přínosný?