Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 12. 2012)

19. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni odešleme pár „dopisů“ v netradičním uploaderu fotek do internetových alb. Vylepšíme trochu Unity, zaznamenáme sny a denní prožitky a zjistíme, jaký objem dat stahujeme z internetu. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Postman

Je to už nějaký čas, co jsem naposledy posílal dopis či pohled. V době emailu je to poměrně nepraktická a drahá záležitost. Postman je zajímavý program na nahrávání fotek do internetových galerií se zajímavou, dnes již možná archaickou poštovní stylizací. Uživatelské prostředí je velmi intuitivní a připomíná posílání obálky s fotografiemi. Své fotky vezmete a přesunete je do programu, automaticky se tak zařadí do seznamu položek, připravených na uploadování. Galerii zvolíte připevněním „známky“. Někomu však může vadit absence facebookového profilu.

Softwarová sklizeň (19. 12. 2012) - obrázky k článku.

http://postman-delivery.appspot.com/, 0.3.5

Unity Bookmarks

Unity Bookmarks potěší pravděpodobně pouze uživatele Ubuntu s grafickým prostředím Unity. Rozšíření vytvoří na horní liště nápadnou hvězdičku se záložkami vašich oblíbených stránek. Je to zajímavý způsob, jak ušetřit cenné vteřiny při práci s počítačem. Aplikace se spouští sama po zapnutí systému. Tuto možnost lze samozřejmě zakázat ve velmi jednoduchém nastavení.

Softwarová sklizeň (19. 12. 2012) - obrázky k článku.

https://launchpad.net/unity-bookmarks, 1.0

Journey

Journey ocení lidé, co si rádi vedou svůj osobní deník nebo snář. Aplikace je velmi jednoduchá, někdo by mohl říct, že až pomalu primitivní. Faktem ale je, že funguje celkem efektivně. Nemusíte se babrat s nastavením a proklikávat se k důležitým funkcím. Prostě kliknete na den, otevřete si zápisník a začnete reportovat. K jednomu dni můžete přidat více zápisků. Bohužel textový editor nedisponuje kontrolou pravopisu ani pokročilým formátováním textu.

Softwarová sklizeň (19. 12. 2012) - obrázky k článku.

http://mirror.sscc.ru/extras/po­ol/main/j/journey/, 12.06.6

Download Monitor

Chcete-li mít přehled o objemu stažených a odeslaných dat, můžete ocenit program s názvem Download Monitor. Jednoduše zadáte limit, u jehož překročení vás program upozorní, a můžete vesele stahovat. Vše je doplněno o přehledný barevný graf. Statistiky lze měřit za měsíc, den, ale i hodinu používání. Všechna data se aktualizují v reálném čase. Bohužel, někomu může vadit, že program měří jen u fyzicky stahovaných souborů na váš disk. Při načítání videa, například z Youtube, se nezaznamená nic. Na měření FUPu se tak Download Monitor úplně nehodí.

CS24_early

Softwarová sklizeň (19. 12. 2012) - obrázky k článku.

https://launchpad.net/download-monitor, 12.07.2

Blbinka

Zní to jako banalita, ale víte vůbec, jakou cestou musí projít email, než se dostane do schránky příjemce? Velmi hezky zpracovaná animace od Googlu vám toto, pro někoho možná tajemství, názorně objasní.

Byl pro vás článek přínosný?